Friday , April 26 2024

Percheziţii la Hidroelectrica Argeş, pentru acordarea ilegală de contracte unor societăţi

vidraru

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Pitești efectuează, miercuri, percheziţi la Hidroelectrica Argeş, informează România TV.
Procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2011 – 2012. Potrivit unui comunicat al DNA, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații, situate pe raza județului Argeș, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
Surse judiciare arată că anchetatorii caută indicii privind acordarea ilegală de contracte de achiziţii de bunuri şi servicii şi execuţie a unor lucrări privind implementarea sistemelor de monitorizare şi diagnosticare a diverşi parametri destinaţi punerii în siguranţă a instalaţiilor tehnologice la Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeş şi SC FILIALA PENTRU REPARAŢII ŞI SERVICII HIDROSERV Curtea de Argeş SA. Contractele ar fi fost atribuite în perioada 2010 – 2012, unor societăţi controlate de oameni din conducerea celor două societăţi, de apropiaţi ai acestora sau de salariaţi ai Hidroelectrica.
Octavian Florian Oprea, director adjunct tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea De Argeş, este suspectat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată; el ar fi provocat, în perioada martie – iulie 2011, cât a ocupat funcţia, o pagubă de 637.088,13 lei în patrimoniul Hidroelectrica, prin acordarea unui contrct cu dedicaţie pentru ASNET Telecom SRL pentru lucrări la CHE Noapteş.
Totodată, Oprea este suspectat şi de luare de mită, după ce ar fi acceptat şi primit de la unul dintre asociaţii ASNET Telecom SRL, Ştefan Vulparu, suma de 164.505,99 lei, a cărei provenienţă reală a fost ascunsă prin achiziţionarea unui autoturism de lux pe numele mamei sale.
Ştefan Vulparu este cercetat pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată. Totodată, el este suspectat de spălare de bani, întrucât ar fi creat, potrivit unor surse judiciare, un mecanism de ascundere şi disimulare a originii ilicite a sumei totale de 370.000 de lei şi a pus la dispoziţia lui Octavian Oprea fără titlu suma de 164.505,99 lei în data de 28.06.2011 pentru disimularea adevăratei provenienţe a banilor.
 

Vezi si

Guvernul a aprobat joi plata pensiilor înainte de Paşte 

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a anunţat că Guvernul a aprobat, în ședința de joi, …