Thursday , December 1 2022

Orasul perfect in care sa traiesti. Vezi topul facut de The Economist Intelligence Unit

melbourne

Melbourne, al doilea oras ca marime din Australia, a fost denumit “orasul perfect in care sa traiesti”, pentru al treilea an consecutiv, in cadrul unui top cu 140 de locuri realizat de The Economist Intelligence Unit.
Potrivit Reuters, capitala statului australian Victoria a depasit Viena, fiind urmata, in top, de trei orase canadiene: Vancouver, Toronto si Calgary. Orasele australiene Adelaide, Perth si Sydney urmeaza in clasament.
Intre cele mai bune orase din lume in care sa traiesti se mai afla capitala Finlandei, Helsinki, si cea a Noii Zeelande, Auckland.
Topul a luat in calcul mai multi factori: stabilitatea economice, sistemul medical, cultura, respectul pentru mediul inconjurator, educatia, infrastructura. In coada clasamentului se afla mai multe orase orientale, cum ar fi Cairo, Tripoli si Damasc.
Primavara araba si recentele conflicte armate au dus la caderea acestor orase in clasamentul realizat de The Economist Intelligence Unit. Damascul de exemplu, a cazut 10 locuri, de anul trecut, ajungand sa fie pe ultimul.
Topul exclude din start orase precum Kabul, in Afganistan, sau Bagdad, in Irak.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …