Saturday , March 2 2024

USV, locurile 6 în România și 1.517 la nivel mondial, potrivit Ranking Web of Universities

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava se poziționează pe locul 6 între cele 102 instituții de învățământ superior din România în clasamentul Ranking Web of Universities. La nivel mondial ocupă locurile 1517-1519 între cele peste 12.000 de instituţii din întreaga lume luate în calcul în acest clasament.

”USV locul 6 între cele 102 instituţii de învăţământ superior din România şi locurile 1517-1519 între cele peste 12.000 de instituţii din întreaga lume considerate în clasamentul Ranking Web of Universities 2024! Criterii: 50% pentru vizibilitatea online a USV, 40% pentru numărul de lucrări ştiinţifice ale USV situate în top 10% cele mai citate în domeniu, iar 10% pentru numărul de citări ştiinţifice ale USV. Dintr-un oraş cu mai puţin de 100.000 de locuitori, fără autostrăzi fizice, dar conectaţi prin autostrăzi virtuale şi ştiinţifice cu întreaga lume”, a transmis prorectorul USV prof.univ.dr. Mihai Dimian.

Clasamentul Webometrics (Ranking Web of Universities) este o inițiativă a laboratorului Cybermetrics, un laborator de cercetare aparținând Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), cel mai mare organism public de cercetare din Spania, inițiată în anul 2004. Obiectivul urmărit este acela de a cuantifica nivelul de vizibilitate în spațiul virtual a producției științifice a universităților și calitatea (impactul) cercetării la nivel global. Sunt analizați indicatori precum vizibilitatea în spațiul web, transparența, prin calcularea numărului de citări, dar și excelența, măsurată prin numărul de lucrări științifice situate în primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 27 de domenii. (O. N.)

 

Vezi si

La Zvoriștea se va construi un pod nou, pe DN 29A, pe drumul spre Dorohoi

Peste Siret, la Zvoriștea un pod nou se va construi în locul celui existent actualmente …