Tuesday , May 21 2024

Albumul country al lui Beyonce s-a instalat în fruntea topurilor de vânzări din SUA

Cel mai recent album al vedetei americane Beyoncé, “Cowboy Carter”, a urcat în fruntea topului de vânzări “Billboard 200” din SUA şi în topul clasamentului pentru genul country, o premieră pentru o artistă de culoare, relatează AFP.

Potrivit site-ului Billboard, care urmează să-şi publice clasamentul detaliat luni, acesta este al optulea album din cariera lui Beyoncé care ajunge pe primul loc în vânzări.

Cu echivalentul a 407.000 de exemplare vândute în săptămâna care s-a încheiat pe 4 aprilie, “Cowboy Carter” realizează cea mai bună performanţă din 2024 şi cea mai bună de la lansarea “1989 (Taylor’s Version)” al unui alt mega star, Taylor Swift, cu 1,6 milioane albume vândute începând cu 11 noiembrie 2023.

Anunţată pe 11 februarie în plin Super Bowl, finala campionatului american de fotbal, “Cowboy Carter” este un puternic omagiu adus starului mondial al muzicii pop şi R&B cu rădăcini afro-americane în ţară.

În 27 de piese, albumul, al doilea act al trilogiei sale muzicale “Renaissance”, pune accentul pe dance, soul şi hip-hop şi a fost foarte apreciat de critici.

Beyoncé reia, printre altele clasicul “Jolene” al starului absolut al muzicii country Dolly Parton, precum şi “Blackbird” al formaţiei Beatles, o melodie compusă de Paul McCartney în anii 1960 despre nouă adolescenţi de culoare care au devenit simboluri ale mişcării drepturilor civile.

Starul Beatles a salutat pe site-ul său preluarea, numind-o “o versiune splendidă care întăreşte mesajul privind drepturile civice care m-a inspirat să scriu acest cântec”. (AGERPRES)

Vezi si

O biserică din Germania  atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift

Biserica din Heidelberg atrage tinerii cu o liturghie pe tema Taylor Swift. Rezultatele au fost …