Monday , May 23 2022

Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat la 6 ani si 6 luni de ÎNCHISOARE

carabulea

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare în dosarul Carpatica Asigurări. Decizia nu este definitivă.
Tribunalul Sibiu a decis, pe 5 martie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea Carabulea, și a altor trei inculpați din dosarul Carpatica Asigurări.
Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Sibiu, magistraţii au decis, sâmbătă seară, ca Ilie Carabulea, fiul său Oprea-Nicolae Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu şi Gheorghe Năsărău să fie arestaţi preventiv, iar Maria Coşa şi Georgeta Crideanu să fie plasate în arest la domiciliu, relateaza Romania TV.
Ilie Carabulea, fiul său Oprea și alte cinci persoane — Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Coșa, Georgeta Crideanu și Gheorghe Nasarău sunt inculpați în dosarul Carpatica Asigurări, acuzațiile fiind constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.
“La data de 2 martie, procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 percheziții pe raza județelor Sibiu, Ilfov și a municipiului București atât la domiciliile suspecților, cât și la sediile unei firme de asigurări”, potrivit unui comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate 27 de persoane.
Potrivit unor surse judiciare, la sfârșitul anului 2014 — începutul anului 2015, Oprea Carabulea (împuternicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa și Angela Toncescu au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii unor infracțiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări și evitarea suspendării autorizației de funcționare de pe piața asigurărilor din România.
Joi, 3 martie, Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
În 2012, Ilie Carabulea a mai fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru dare de mită, în dosarul Apostu. În acelaşi dosar a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu.
În acest dosar au fost vizate şase persoane, trimise în judecată în decembrie 2010 de către procurorii DNA Alba Iulia. Dintre acestea, cinci au fost condamnate pentru luare de mită, uz de fals şi fals în declaraţii: Sebastian şi Izabela Cârstea au fost condamnaţi la câte un an și două luni fiecare. Fostul ofițer SRI, Tiberiu Popescu, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, iar Nicolae Boța a fost achitat, el fiind condamnat la plata unei amenzi de 1.000 de lei. Sentinţa este definitivă şi nu mai poate fi contestată. Florin Apostu ar fi primit șpagă de la Ilie Carabulea, prin intermediari, pentru a interveni la superiori, în vederea soluționării favorabile a unor dosare.
 
 

Vezi si

România va centraliza pe o platformă stocurile de alimente

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat luni că va implementa o platformă pe …