Thursday , February 2 2023

Mii de pelerini la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

Mare sărbătoare astăzi la Iaşi, unde zeci mii de oameni vor asista la slujba prilejuită de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Zeci de înalţi prelaţi oficiază slujba pentru prăznuirea ocrotitoarei Moldovei.
20.000 de credincioşi aşteaptă în frig de noaptea trecută în zona Mitropoliei din Iaşi. Pelerinii stau la coadă şi câte şapte ore ca să ajungă la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.
După ce au aşteptat ore în şir în picioare şi au trecut pe la moaştele Sfintei Parascheva, pelerinii s-au odihnit pe unde au putut, iar astăzi vor lua parte la slujbă. Unii au prins un loc în catedrală, alţii au stat în corturi sau chiar în curtea Mitropoliei, pe iarbă. Unii dintre ei au venit chiar de marţi seară şi sunt din toate colţurile ţării.
Joi, zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar până acum în jur de 80.000 de oameni au trecut deja pe la racla cu sfintele moaşte.

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …

One comment

  1. Intrebare: La Suceava nu se poate organiza un pelerinaj asemanator de Sanziene? Intreaga actiune ar aduce venituri si publicitate orasului.