Friday , October 7 2022

Medicul Radu Zamfir a fost externat, dupa accidentul aviatic

radu_zamfir

Surse medicale au declarat, marți, că medicul Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni din Capitală, a fost externat. Radu Zamfir este cel care a anunțat la 112 faptul că avionul în care se afla împreună cu mai mulţi colegi a aterizat forţat în drum spre Oradea, unde echipa urma să efectueze o prelevare de organe. Tot el a acordat şi primul ajutor colegilor săi răniţi mai grav.
Medicul Radu Zamfir a fost cel mai uşor rănit dintre cele şapte persoane aflate în avionul BN 2 carea aterizat forţat luni în munţii Apuseni.
Diagnosticul la internare a fost echimoză și escoriații și traumatism bazin. La ora 15.00 ar urma ca Radu Zamfir să susţină o serie de declaraţii pentru a clarifica contextul în care s-a produs accidentul şi ce a urmat în cele mai bine de şase ore până când au fost găsiţi de salvatori.
Un avion medical de mici dimensiuni, de tip BN 2, condus de pilotul Adrian Iovan, a aterizat forțat, luni seară, într-o localitate montană din județul Cluj. În urma accidentului pilotul Adrian Iovan și o tânără rezidentă și-au pierdut viața, iar ceilalți ocupanți ai avionului au fost răniți.
Coordonatorul naţional de transplant, Victor Zota, a declarat, marţi, la România TV, că după aterizarea forţată a avionului BN 2 în Parcul Naţional, s-a aflat în permanentă legătură cu medicul Radu Zamfir şi că acesta l-a ţinut la curent cu evoluţia stării pilotului Adrian Iovan. În plus, Zota a explicat că Aurelia Ion, studenta în anul V care a murit în urma accidentului, a decedat din cauză că starea sa a fost agravată de şocul hipotermic.

Vezi si

Un bebeluș prematur aruncat de viu la Maternitatea Polizu a supraviețuit. ”A dat cu piciorul în sac și copilul a început să plângă”. Ginecologul care l-a declarat mort și l-a aruncat într-o tavă este anchetat

Tatăl unui copil născut prematur care a fost declarat mort la naştere şi ”aruncat într-o …