Sunday , June 13 2021

Liviu Dragnea va ramane la Penitenciarul Rahova, in regim inchis

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a ieșit din carantină și va fi dus la un loc cu ceilalți deținuți. Comisia de specialitate din cardrul Administrației Naționale a Penitenciarelor a decis ca Liviu Dragnea să execute pedeapsa la Penitenciarul Rahova, acolo unde și fusese încarcerat.

Lovitura pentru Dragnea este regimul în care va fi executată pedeapsa. Acesta va avea parte de un regim închis, asta în timp ce el spera la un regim semi-deschis, informează Realitatea TV.

Detinutii condamnati la peste 3 ani de inchisoare au parte de regim inchis. Fostul lider PSD spera la un regim semi-deschis avand in vedere ca pedeapsa sa este la limita, de 3 ani si 6 luni, iar faptele sale nu au implicat acte de violenta.

Deținuții care execută pedeapsa în regim închis pot munci doar în interiorul închisorii, nu în afara penitenciarului. De asemenea, au dreptul la doar 5 vizite pe lună.

Regimul semi-deschis i-ar fi permis sa iasa la munca in afara penitenciarului si un regim mai relaxat de detentie.

Vezi si

Ministrul Cîmpeanu: Concursul pentru funcţiile de directori de şcoli, după 13 septembrie, nu în 27 iulie

Ministerul Educaţiei va propune, luni, Comitetului pentru Dialog Social demararea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de …