Tuesday , February 27 2024

Liberalii discuta varianta retragerii lui Marian Munteanu din cursa pentru Primaria Capitalei

Exista tot multe informatii referitoare la o iminenta retragere a lui Marian Munteanu din cursa pentru Primaria Capitalei, au declarat pentru HotNews.ro surse din PNL.
marian munteanu

Mai multe semne au anuntat aceasta retragere, incepand cu delimitarea presedintelui Klaus Iohannis si continuand cu delimitarea propriilor candidati de sector, Ovidiu Raetchi si Razvan Mironescu.
Surse din PNL au declarat pentru HotNews.ro ca o serie de actiuni electorale programate pentru sfarsitul saptamanii in tara, si la care ar fi urmat sa participe copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au fost anulate.
Eduard Hellvig, directorul SRI, a declarat intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei ca nu il cunoaste pe Marian Munteanu si ca nu a avut nici o legatura cu candidatura acestuia din partea PNL la Primaria Bucuresti.
Intrebat “deci nu aveti nicio legatura cu candidatura lui Marian Munteanu?”, Hellvig a spus: “Nu, categoric, nici macar nu il cunosc”.
In jurul orei 19:50, Marian Munteanu a fost vazut plecand intr-o masina din sediul din Modrogan 1.
Conducerea PNL Bucuresti s-a reunit in sedinta, marti seara, pentru a discuta situatia candidaturilor din Bucuresti, iar candidatii la primariile de sectoare au fost de asemenea convocati, urmand ca intalnirea sa aiba loc in jurul ore 20:00, dupa incheierea sedintei PNL Bucuresti, potrivit Mediafax.
Saptamana trecuta, mai multe organizatii neguvernamentale, intre care Institutul de Politici Publice (IPP), Societatea Academica Romana (SAR), Romani Criss si ACCEPT, au dat publicitatii un “Apel pentru democratie si valori europene”, in care cer PNL retragerea candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primaria Capitalei, relateaza ziare.com.
Semnatarii fac apel catre conducerea Partidului National Liberal sa retraga candidatura lui Marian Munteanu pentru Primaria Municipiului Bucuresti considerand aceasta nominalizare “o ofensa adusa valorilor democratice ale societatii in care traim”.
Marian Munteanu “a avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata. Promoveaza un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar constitutionale”, subliniaza semnatarii.
“Doar cu aceste motive in minte, si cu ingrijorarea ca prin promovarea unei astfel de persoane intr-o asemenea candidatura unde poate sa isi expuna ideile nocive ce pot sa produca tulburari ireparabile in straturile sociale, etnice, confesionale si nu numai din societate romaneasca cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu”, se arata in apel.
Marian Munteanu este a treia persoana pe care liberalii au nominalizat-o pentru a candida la Primaria Capitalei.
Prima propunere a fost europarlamentarul Iulian Busoi. Pe 22 februarie insa el a anuntat ca se va retrage din cursa pentru Primaria Capitalei si ca liberalii au hotarat sa mearga inainte cu deputatul Ludovic Orban.
“PNL are o singura optiune – sa castige Primaria Generala. O victorie a PNL in fata PSD in Bucuresti e obligatorie si mai importanta decat orice chestiune de tip personal. Pentru asta am decis sa-l sustin pe Ludovic Orban.
Nu dezertez, nu cred in retrageri si in dezertari”, a spus Cristian Busoi, intr-o conferinta de presa comuna cu Ludovic Orban si Catalin Predoiu.
Insa, ulterior, si Ludovic Orban s-a retras. Pe 11 aprilie, liberalul a anuntat, dupa o vizita la DNA, ca isi retrage candidatura de la Primaria Capitalei, ocazie cu care a spus si ca a fost pus sub control judiciar de procurorii anticoruptie.
El a mentionat ca nu vrea sa pericliteze sansele PNL in alegerile pentru Primaria Capitalei.
De asemenea, Orban si-a dat demisia din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor si prim-vicepresedinte al PNL, spunand ca nu vrea sa afecteze perceptia asupra partidului, care a sustinut “in toate ocaziile” solicitarile DNA.
In ziua urmatoare, liberalii ieseau la rampa cu un nou candidat: Marian Munteanu, fostul lider al Pietei Universitatii in timpul manifestatiilor din 1990.
Alina Gorghiu spunea atunci ca desemnarea lui Munteanu s-a facut in urma unei discutii “cat de poate de asezate” si a unei “analize cat se poate de constructive”.
“Aveam de ales intre o candidatura politica si mai multe variante din interiorul PNL care ar fi putut in orice secunda sa candideze pentru Primaria Capitalei, si varianta la care am mai apelat o data in campania pentru prezidentiale, care sa aiba o dimensiune tehnocrata, care tine de societatea civila si sprijinita de aceasta platforma puternica numita PNL.
In urma discutiei cu toti colegii, armonizarii intereselor si argumentelor, optiunea de a-i propune unui simbol politic sa se aseze pe platforma PNL a indeplinit tot sprijinul colegilor din conducere.
Optiunea este catre dl. Marian Munteanu, reprezentant al societatii civile, un simbol al anilor ’90, lider al studentilor, anticomunist, un om cu care cred ca PNL are create toate presmisele pentru castigarea bataliei pentru Bucuresti. Nu e doar o lupta politica, e o cauza politica. Propunerea va fi inaintata BP la ora 18 si vom vedea care va fi votul. Astazi toate opiniile au fost convergente”, a declarat Alina Gorghiu.

Vezi si

Românii își vor putea înmatricula și radia mașinile online

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, un proiect de lege care prevede crearea unei aplicații prin …