Sunday , January 29 2023

Irina Socol, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă

irina-socol

Irina Socol, acuzată de evaziune fiscală în dosarul Siveco, a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare, anunță Realitatea TV.
Decizia luată de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată.
Irina Socol este acuzată că a pus bazele mecanismului evazionist în care a angrenat firma pe care a înfiinţat-o, după atragerea mai multor complici, vizaţi şi ei de ancheta procurorilor, care au recunoscut faptele şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.
Socol şi Ecaterina Crusti, preşedintele comercial adjunct al Siveco România, sunt cercetate în dosarul de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.
În acest dosar, poliţiştii şi procurorii au percheziţionat, în 2014, sediile mai multor firme, printre care şi cel al societăţii Siveco. Din cercetări a reieşit că în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.
În martie 2015, fondatoarea SIVECO şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei şi, mai mult, a achitat şi prejudiciul. Aceasta a mai susţinut că s-a deplasat la DNA şi că a făcut două denunţuri.
Astfel, Irina Socol a cerut, în schimbul acţiunilor sale, reducerea pedepsei cu o treime pentru recunoaşterea faptelor.
 

Vezi si

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat o nouă versiune a aplicației de alerte

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat duminică, în formă actualizată, aplicația DSU. Aceasta conține …