Monday , September 26 2022

Iohannis: Regret decizia Consiliului JAI. Impunerea unor cote obligatorii nu rezolvă problema

iohannis3

Președintele Klaus Iohannis susține, la această oră, o conferinta de presă la Palatul Cotroceni.
“Voi participa incepand de la ora 18.00 la sedinta extriodonara si informa a Consiliului European. Donald Tusk a convocat aceasta intalnire pentru a discuta chestiuna migratiei. Se doreste discutarea modalitatilor de prevenire, se doreste sa se discute cum pot fi ajutate tarile de unde vin refugiatii sau migrantii. Voi reitera pozitia Romaniei pentru mentinerea unui raport echilibrat intre solidaritate si responsabilitate, lucru pe care l-am spus si la celelalte intrunire ale Consiliului European.
A doua chestiune este legata de Consiliul JAI care s-a incheiat aseara. Decizia Consiliului pentru relocarea intra-UE a a fost adoptata. Conform aceste decizii, Romania ar urma sa primeasca in jur de 2.400 de persoana, acestea se adauga la persoanele care ar trebui sa vina in Romania in urma participarii noastre voluntare.
Regretam si eu regret ca aceasta decizie in loc sa fie luata prin consens, in baza unor negocieri si discutii, s-a luat prin vot majoritar. Eu nu cred ca imunerea cotelor obligatorii printr-un vot majoritar rezolva aceasta problema. Aceasta impartire matematica nu tine cont de o serie de factori foarte importanti: deja aseara, dupa ce s-a cunoscut acest rezultat, au inceput sa apaara tot felul de opinii. Vreau sa subliniez ca MAI a avut mandatul Guvernului intarit de decizia CSAT”, a declarat Klaus Iohannis.

Vezi si

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele din România

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele …