Saturday , October 8 2022

Iohannis nu crede ca Biserica s-a implicat in campanie: Ponta a bagat-o fortat!

iohannis1

Candidatul ACL la prezidentiale Klaus Iohannis nu este de parere ca Biserica Ortodoxa Romana (BOR) s-a implicat in campania electorala pentru PSD, dar crede ca Victor Ponta “a bagat-o cu forta”.
Klaus Iohannis, invitat la Adevarul Live, a declarat joi ca nu are motive sa creada ca Biserica a intervenit in procesul electoral, desi a auzit despre mai multe cazuri de preoti care au facut campanie pro Ponta la nivel local.
“Eu nu am niciun motiv sa cred ca Biserica Ortodoxa Romana s-a implicat in campanie. Este posibil ca unii reprezentanti ai Bisericii, din exces de zel, sa se fi implicat local, am auzit la stiri tot felul de chestiuni din acestea. Cred insa ca PSD si domnul Ponta au bagat cu forta Biserica si tema religioasa in campania electorala si cred ca este o mare greseala”, a explicat liberalul.
Jurnalistul Adevarul i-a spus apoi ca el este crestin ortodox, dar cu toate acestea il deranjeza bugetul pe care Guvernul il aloca Bisericii, intrebandu-l pe Iohannis ce mesaj are pentru romanii crestin ortodocsi.
“Mesajul meu este acelasi pentru toti romanii: sa construim o Romanie a respectului, a locurilor de munca, in care sa o ducem bine. Nu trebuie sa facem deosebiri intre crestini ortodocsi, catolici si altii. Si eu sunt crestin practicant, merg la biserica, dar asta n-are ce cauta in campanie (…). Daca Romania functioneaza si merge bine, atunci ne merge tuturor bine”, a precizat candidatul ACL.
Pe de alta parte, vicepremierul si seful de campanie PSD Liviu Dragnea nu considera ca recomandarile clericilor ar fi o problema, sustinand ca “Biserca Ortodoxa Romana are dreptul sa isi apere credinciosii”.
“De ce, daca preotii de la alte culte religioase isi indeamna credinciosii sa voteze cu Iohannis…foarte bine…de ce Biserica Ortodoxa Romana nu are dreptul sa faca lucrul asta? De ce un preot nu are dreptul sa isi apere credinta ortodoxa, de ce sa fim noi mai umili, crestin ortodocsii? Nu e vorba de implicare sau nu”, a declarat miercuri Dragnea.
Presa a relatat in ultimele zile ca Guvernul Ponta vrea sa le dea imobile gratuite preotilor care au facut campanie pentru actualul premier. De asemenea, in mass media au aparut numerose indemnuri ale preotilor catre credinciosi, prin biletele sau verbal, sa il voteze pe Victor Ponta in turul doi al alegerilor.
ziare.com

Vezi si

Un bebeluș prematur aruncat de viu la Maternitatea Polizu a supraviețuit. ”A dat cu piciorul în sac și copilul a început să plângă”. Ginecologul care l-a declarat mort și l-a aruncat într-o tavă este anchetat

Tatăl unui copil născut prematur care a fost declarat mort la naştere şi ”aruncat într-o …