Wednesday , May 29 2024

Iohannis: A castigat Romania in care hotii stau la puscarie. PNL si USR-PLUS pot pune baza unei colaborari

Presedintele Klaus Iohannis a felicitat din nou PNL si Alianta USR-PLUS pentru rezultatele foarte bune obtinute la alegerile europarlamentare.

Intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, luni la amiaza, seful statului a declarat ca votul de duminica arata ca romanii isi doresc o alternativa la guvernarea dezastruoasa PSD-ALDE si a precizat ca PNL si USR-PLUS ar putea pune baza unei colaborari.

“E de remarcat ca PNL a obtinut un scor istoric si ii felicit. Europarlamentarele au fost castigate de PNL. PNL e pe cale sa devina cel mai important partid politic.

E remarcabil rezultatul obtinut de USR-PLUS, care arata ca se poate construi o alternativa serioasa la actuala majoritate falimentara. S-a vazut ca romanii isi doresc o astfel de alternativa. Daca adunam voturile PNL si USR-PLUS, pot pune baza unei colaborari”, a spus Iohannis.

Totodata, seful statului a criticat dur autoritatile pentru umilinta la care au fost supusi romanii din Diaspora, care au stat ore intregi la coada si nu au putut vota.

“Este insa inacceptabila bataia de joc a autoritatilor la adresa romanilor din diaspora. Au fost supusi din nou umilintei. Cer autoritatilor ca, dupa incidentele grave din 2014, care s-au repetat ieri, sa ia masuri ca romanii sa poata vota in conditii normale”, a subliniat Iohannis.

In ceea ce priveste referendumul pe Justitie, la care milioane de romani au raspuns “Da”, presedintele considera ca a reprezentat o lectie data populismului si discursului antiJustitie.

“Peste 6 milioane de romani au spus DA la referendum si au dat o lectie dura populismului, demagogiei si discursului anti european si anti justitie.

A castigat Romania europeana, democratiaca, in care hotii stau la puscarie, nu in fruntea statului”, a completat Iohannis.

ziare.com

Vezi si

13 persoane reținute pentru trafic cu Ozempic, medicamentul pentru diabet folosit pentru slăbit

Treisprezece persoane au fost reţinute de poliţiştii şi procurorii din Bucureşti într-un dosar care vizează …