Tuesday , December 6 2022

Ioan Oltean, aviz pozitiv de la Comisia Juridica pentru arestarea preventiva

ioan oltean

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat, miercuri, aviz pozitiv pentru arestarea preventiva a lui Ioan Oltean, cu 14 voturi “pentru”, patru “impotriva” si trei abtineri.
Avizul este unul consultativ, iar votul final va fi dat in plenul Camerei Deputatilor.
Inaintea audierii, Ioan Oltean, care a venit insotit de trei avocati, le-a spus jurnalistilor ca nu vrea sa fie salvat de colegii sai, ci “vreau sa ma salvez singur”, arata Mediafax.
Directia Nationala Anticoruptie a cerut, vineri, arestarea preventiva a deputatului PNL Ioan Oltean, in dosarul ANRP4, pentru infractiunile trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
In acelasi timp, procurorii au cerut si arestarea preventiva a deputatului Teodorescu Catalin Florin, pentru infractiunea de abuz in serviciu.
DNA a transmis intr-un comunicat de presa ca in 2010 Ioan Oltean ar fi primit 600.000 de euro in incinta unei parohii din Chitila, in schimbul banilor exercitandu-si influenta asupra sefei ANRP de la acea data.
Procurorii DNA au informat ca, pe 17 iunie 2010, Catalin Teodorescu, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), a aprobat, cu incalcarea prevederilor legale si exercitand abuziv atributiile de serviciu, un raport de evaluare prin care un teren de 61.857 mp din Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire unei persoane.
La scurt timp dupa anuntul DNA, Ioan Oltean si-a dat demisia din functia de vicepresedintele al PNL.

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …