Saturday , April 27 2024

Și proba B a celebrului fotbalist Paul Pogba a ieșit pozitiv la testul antidoping. Mijlocașul lui Juventus riscă patru ani de suspendare

Paul Pogba (30 de ani, Juventus Torino) a fost depistat pozitiv și în proba B și ar putea fi suspendat între doi și patru ani dacă va fi găsit vinovat de dopaj. Pogba a fost suspendat provizoriu pe 11 septembrie, în urma unui test antidoping efectuat prin sondaj după victoria cu 3-0 a clubului său la Udinese, pe 20 august, la care a fost rezervă neutilizată. El a fost găsit dopat cu metaboliți de testosteron.

“Tribunalul Național Antidoping comunică faptul că, drept răspuns la cererea formulată de Parchetul Național Antidoping, a dispus suspendarea sportivului ca măsură preventivă:

Paul Labile Pogba (FIGC) pentru încălcarea articolelor 2.1 și 2.2;

substanța găsită: metaboliți de testosteron de origine non-endogenă (rezultatele GC/c/IRMS sunt compatibile cu originea exogenă a metaboliților)

Controlul a fost comandat de NADO – ITALIA”, conform Tuttomercatoweb.

Mijlocașul lui Juventus a jucat doar 10 meciuri în sezonul trecut din cauza unei accidentări și a ratat părți importante din sezonul precedent – ultimul său cu Manchester United – din cauza unor probleme la tendon și la gambă. El a revenit la Juventus printr-un transfer gratuit în iulie 2022.

Agentul câștigătorului Cupei Mondiale din Franța, Rafaela Pimenta, a declarat după suspendarea inițială: „Ceea ce este sigur este că Paul Pogba nu a vrut niciodată să încalce o regulă”.

Antrenorul lui Juventus, Massimiliano Allegri, a declarat vineri că nu era la curent cu rezultatul testului pentru proba B. „Nu știam, am aflat acum”, a declarat el la o conferință de presă înaintea meciului de sâmbătă de pe teren propriu cu Torino. „Să așteptăm … Din punct de vedere uman, îmi pare rău pentru Paul”.

Tribunalul național antidoping din Italia, Nado Italia, nu a comentat cazul lui Pogba, invocând regulile de confidențialitate.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …