Thursday , January 20 2022

Hexi Pharma si-a cerut insolventa

hexi pharma

Hexi Pharma, compania farmaceutica implicata in scandalul dezinfectantilor diluati folositi in spitale, si-a cerut insolventa la Tribunalul Bucuresti.
Dosarul a fost inregistrat marti si are ca obiect “cererea debitorului in baza articolului 66 din Legea 85/2014”.
Conform articolului 66, “supravegherea exercitata de administratorul judiciar, in conditiile in care nu s-a ridicat dreptul de administrare al debitorului, consta in analiza permanenta a activitatii acestuia si avizarea prealabila atat a masurilor care implica patrimonial debitorul, cat si a celor menite sa conduca la restructurarea/reorganizarea acesteia; avizarea se efectueaza avand la baza o raportare intocmita de catre administratorul special, care mentioneaza si faptul ca au fost verificate si ca sunt indeplinite conditiile privind realitatea si oportunitatea operatiunilor juridice supuse avizarii”.
Surse din companie au declarat, miercuri, pentru News.ro ca angajatii au fost informati ca isi vor pastra posturile pana la sfarsitul lunii mai, cand le vor fi incheiate contractele de munca.
Potrivit acelorasi surse, mai multi angajatii nu mai vin la serviciu de la sfarsitul lunii aprilie, dupa scandalul in care a fost implicata compania.
Hexi Pharma a fost infintata in 1994 si are ca domeniu de activitate fabricarea preparatelor farmaceutice. Alexandru Dan Condrea este asociat cu 93,7% din actiuni. Compania a incheiat 2014 cu o cifra de afaceri de 18,9 milioane de lei si un profit net de 1,8 miliozane de lei, potrivit datelor raportate de la Ministerul Finantelor. Hexi Pharma are 45 de angajati.
Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat, marti, timp de patru ore, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul dezinfectantilor folositi in spitale.
Scandalul Hexi Pharma a izbucnit dupa ce Gazeta Sporturilor si jurnalistul Catalin Tolontan au dezvaluit, bazandu-se pe declaratiile si pe documentele furnizate de fosti angajati ai firmei, ca dezinfectantii furnizati de aceasta spitalelor au concentratii de pana la zece ori mai mici decat cele inscrise pe eticheta.
De asemenea, jurnalistii au relatat ca patronul firmei, Dan Condrea, este actionar la o firma care asigura servicii de curatenie in spitale, aceasta avand acelasi administrator ca si Unilab, laboratorul unde ar trebui sa fie verificata calitatea dezinfectantilor.
Analize facute in laboratorul de stat ICECHIM au aratat ca dezinfectantii livrati de Hexi Pharma au o concentratie de 10 ori mai mica decat cea din reteta.
In urma acestui scandal, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, si-a anuntat, luni, demisia.

Vezi si

Zece asociaţii protestează faţă de hărţuirea unui jurnalist din Brăila de către DIICOT

Zece asociaţii şi organizaţii neguvernamentale au solicitat, miercuri, intervenţia ministrului Justiţiei, a procurorului general, a …