Wednesday , February 8 2023

Guvernul a prelungit valabilitatea cardurilor de sanatate pentru ca nu are bani. Vor expira din 2020

Cabinetul Dăncilă a aprobat, în şedinţa de joi, la propunerea Ministerului Sănătăţii, o hotărâre prin care se prelungeşte de la 5 la 7 ani termenul de valabilitate în cazul cardurilor naţionale de sănătate emise până la data de 31 iulie.
card de sanatate

Potrivit unui comunicat al MS, citat de Digi 24pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012, cei 7 ani de valabilitate se vor calcula începând cu data de 1 ianuarie 2013.
„Astfel, prin prelungirea duratei de valabilitate a cardului până la data expirării valabilităţii certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de Certificare a CNAS, se degrevează bugetul de stat pentru anul 2018 – 2019 cu cheltuielile aferente tipăririi unui număr de aproximativ 14,2 milioane carduri naţionale de asigurări de sănătate, precum şi a bugetului FNUASS de cheltuielile aferente distribuirii acestora”, precizează MS.
În Nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern nu se precizează însă și sumele care vor fi economisite prin netipărirea unor noi carduri de sănătate.
Hotărârea aprobată joi de Executiv prevede și o nouă reglementare menită să asigure un acces mai bun al pacienţilor la tratamente.
Astfel, pentru unele medicamente prevăzute în Lista de medicamente, care fac obiectul programelor naţionale cu scop curativ şi care necesită prescriere pe bază de protocol terapeutic, dar acesta nu a fost aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, până la elaborarea şi aprobarea protocolului, în condiţiile legii, prescrierea se face cu respectarea indicaţiilor, dozelor şi contraindicaţiilor din rezumatul caracteristicilor produsului, în limita competenţei medicului prescriptor.

Vezi si

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei …