Sunday , August 1 2021

Gabriela Firea, reacție usturatoare la propunerea lui Dragnea: ”De obicei, cei care pierd pleacă atunci când există onoare”

Gabriela Firea îi dă o replică dură lui Liviu Dragnea, după ce acesta a anunțat că o propune drept candidat la alegerile prezidențiale. Primarul Capitalei spune că nu își dorește să candideze și îi cere lui Liviu Dragnea să demisioneze, dacă are onoare.

”Sunt surprinsă de declarația Domnului Dragnea privind recomandarea mea ca posibil candidat al PSD la alegerile prezidențiale. Nu am discutat acest subiect cu Domnia-sa nici acum și nici cand eram în conducerea PSD. (…)

După câștigarea alegerilor parlamentare din 2016, din păcate, am fost tranformată în sac de box. Unii miniștri mi-au spus, după ce au fost schimbați, că nu au ajutat Primăria Capitalei pentru ca nu era dat un ok de “sus”, ca să “nu crească Firea în sondaje”. Au fost boicotate proiecte ale Bucureștiului de către unii membri ai guvernelor care s-au succedat și am fost și sunt blocata de PNL și USR în Consiliul General. Cum ar fi arătat azi scorul PSD dacă erau îndeplinite promisiunile din campaniile electorale atât în Capitală, cât și în întreaga țară?

Sănătatea mea, în ultimele șase luni, a atârnat de un fir de ață. Am avut mai multe intervenții și o operatie dificila iar în vara aceasta mai urmează una complexă, sper finală.

Consider că PSD, în forurile statutare, trebuie să-și decidă candidatul la Prezidențiale. Nu mi-am dorit și nu imi doresc să preiau conducerea PSD. Nu mi-am dorit și nu îmi doresc să candidez la Președintie. Îmi doresc, însă, să am sănătate și sustinere, să finalizez cu bine proiectele pentru București.

PSD va trebui să depună eforturi, în perioada urmatoare, să recapete încrederea românilor. Să se reorganizeze, să se relanseze și abia apoi să-și voteze candidatul pentru alegerile Prezidențiale.

Am văzut și eu, ca toată țara, procentele de la exit-poll. Nu sunt surprinsă! Este o consecință a deciziilor și comportamentului din ultimii doi ani, cel puțin.

În momentul în care am văzut că semnalul meu de alarmă, și a altor câțiva colegi, de acum 8-9 luni de zile, nu este luat în seamă de CEX și de liderul partidului, am renunțat la toate funcțiile politice. La unele de bună voie, la altele silită. Am rămas un simplu membru de partid.

Am fost jigniți că am fi puciști, trădători, că am pactizat cu statul paralel. Toate niște invenții, pentru a ascunde realitatea : oamenii își doreau o altă agendă publică axată pe nevoile cetatenilor.

Nu interpretați că aș încerca să înfig cuțitul în spatele unui om aflat în necaz. Cum spuneam, nu-mi doresc funcții politice, nu vreau să critic într-un moment greu, dar nu pot ignora faptul că în urmă cu aproape un an de zile am previzionat ruptura conducerii PSD de ceea ce gândesc cei mai mulți români.

Au urmat luni grele, în care mi-am suportat pedeapsa pentru că am îndrăznit să vorbesc. Cred cu tărie că ar fi fost cu totul altfel ziua de azi, dacă se luau în seamă aceste semnale de alarma și se refăcea legătura cu românii.

Acum, pericolul este ca stânga românească să dispară așa cum, acum aproape 20 de ani, a dispărut un partid istoric – PNȚ-CD.

Este o vorbă în popor : a pune batista pe țambal. Acum aproape un an, Cex-ul și liderul partidului asta au făcut. La PSD s-a întors piramida partidului cu vârful în jos și tot partidul a depins de lider.

Românii nu au fost atât de mult împotriva partidului, cât au fost împotriva conducerii.

Nu doresc să cadă capete : de obicei, cei care pierd pleacă atunci când există onoare față de colegii de partid și față de țară. Măcar atât să dăm României : minimum de onoare cetățenească.

Noi putem dispărea ca partid, putem dispărea ca oameni politici dar România trebuie să rămână o națiune demnă și puternică!”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Vezi si

România a atins pragul de 5 milioane de persoane vaccinate anti-Covid-19, la două luni după ținta stabilită de premierul Cîțu

Guvernul României se laudă că sâmbătă a fost depășit pragul de 5 milioane de români …