Saturday , July 13 2024

Fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici este BEAT TOT TIMPUL şi a căzut în DEPRESIE

ianukovici

Fostul preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere la sfârşitul lunii februarie în urma unei mişcări de contestare fără precedent, s-ar afla în prezent într-o depresie profundă şi ar bea încontinuu, a declarat jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon în emisiunea ‘Shuster Live’, difuzată miercuri seara de televiziunea publică ucraineană, potrivit Ukrinform, citată de Agerpres.
‘Ianukovici bea fără întrerupere. Stă acum la vila sa din Soci şi bea alcool non stop. Ştiu sigur că atunci când se afla într-o casă lângă Moscova a venit la el în vizită Serghei (Borisovici) Ivanov – şeful administraţiei preşedintelui Putin. Ianukovici l-a întâmpinat în halatul de casă şi a început să-i dea ordine. După aceasta, Ivanov s-a dus la Putin şi i-a spus: ‘Nu mă mai trimiteţi acolo; nu este clar cine se află la cine în vizită – el la noi sau noi la el”, a relatat jurnalistul ucrainean.
‘Este în depresie şi bea în neştire. Cred că a înţeles şi el ce a putut să facă’ cu ţara, a spus Dmitri Gordon, fondatorul unei publicaţii electronice, unde îşi postează materialele reprezentanţi ai opoziţiei ruse.
Jurnalistul ucrainean a dat asigurări cu privire la veridicitatea informaţiei sale, dar nu a dorit să-şi dezvăluie sursele.
Refuzul lui Viktor Ianukovici de a semna Acordul de asociere la UE la sfârşitul lunii noiembrie trecut şi virajul făcut de acesta spre Rusia au dus la apariţia unei mişcări de contestare de anvergură. Au urmat proteste în masă, dispersate cu multă brutalitate. Circa o sută de persoane au murit în două luni de proteste şi ciocniri cu scutierii pro-regim.
La sfârşitul lunii februarie, Rada Supremă (parlamentul unicameral) l-a destituit pe Ianukovici din funcţie, iar el a dat bir cu fugiţii în Rusia.
În luna martie, Moscova a anexat Crimeea în urma unui pseudoreferendum, iar la scurt timp au început violenţele secesioniste în sud-estul Ucrainei. Conform datelor ONU, peste 3.600 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei, de ambele tabere, de la începutul ostilităţilor în luna aprilie.
 

Vezi si

Marcel Ciolacu, despre creșterea TVA: Este exclus

Premierul Marcel Ciolacu a comentat vineri zvonurile legate de creșterea TVA începând de anul viitor. …