Evadare spectaculoasa in Italia: Cum a reusit un gangster condamnat pe viata sa scape

04 februarie 2014, 12:51

evadareUn mafiot italian, condamnat la inchisoare pe viata, a reusit sa evadeze dintr-o duba a Politiei, dupa un schimb de focuri spectaculos dintre fortele de ordine si alti gangsteri veniti sa il elibereze, in care fratele lui a fost impuscat mortal.

Domenico Cutri, in varsta de 32 de ani, a reusit sa fuga, dupa ce patru barbati mascati au atacat politistii care il escortau pe mafiot dintr-un tribunal din nordul orasului Gallarate, aflat in apropiere de Milano, transmite International Business Times.

Cutri, care avea de executat o pedeaspsa pe viata pentru crima, tocmai se prezentase in fata unui judecator in dupa-amiaza zilei de luni, intr-un dosar diferit fata de cel in care fusese condamnat.

Duba Politiei care ar fi trebuit sa il transporte inapoi in penitenciar a fost blocata de o masina neagra, din care s-au dat jos cei patru mascati, chiar in fata tribunalului. Atacatorii au luat ostatic un trecator nevionovat si l-au amenintat cu pistolul, somand politistii sa il elibereze pe Cutri.

Atunci a inceput un schimb de focuri intre cele doua tabere, doi politisti fiind raniti si transportati la spital. Unul dintre pistolari a fost, de asemenea, ranit si arestat ulterior. Gangsterii s-au folosit chiar si de spray cu piper pentru a scapa de agenti.

Curti a reusit sa evadeza, dar fratele lui a fost impuscat mortal, cadavrul acestuia fiind abandonat in apropierea unui spital. Autoritatile italiene se afla acum in cautarea fugarului.

reportersite