Friday , April 12 2024

Testele ADN au confirmat că rămășițele umane găsite într-o fermă părăsită din Italia aparțin Andreei Rabciuc, suceveanca dispărută  acum doi ani

E oficial: rămășițele umane găsite luna trecută într-o cabană din provincia italiană Ancona aparțin Andreei Rabciuc, suceveancă dispărută în 2022. ADN – ul analizat pe rămășițele umane găsite pe 20 ianuarie într-o fermă din Castelplanio din provincia Ancona îi aparțin Andreei Rabciuc , campioană română la tir, în vârstă de 27 de ani, care locuia la Jesi, dispărută în zona rurală din Vallesina pe data de 12 martie 2022 . Confirmarea testului genetic a sosit zilele trecute, după autopsia și analizele specifice solicitate de Parchet, a informat, marți,  rainews.it.

Tânăra a fost căutată îndelung timp de aproape doi ani, iar trupul ei a fost apoi găsit la mai puţin de un kilometru de locul unde a dispărut . În dimineața zilei de 12 martie  2022 a pornit pe jos, pe Via Montecarottese, între Jesi și Moie, a susținut întotdeauna Simone Gresti , 44 de ani, iubitul fetei la acea vreme, după o ceartă între cei doi în timp ce erau la o petrecere cu niste prieteni.

Andreea plecase fără telefonul mobil care a rămas în posesia lui Gresti. Bărbatul rămâne în continuare singura persoană cercetată de procurori pentru ipoteza răpirii, omor voluntar, instigare la sinucidere și trafic de droguri. Gresti a respins mereu acuzatiile, reiterând ca o iubea pe Andreea ăi nu era in stare să îi facă rău.

CITIȚI și Trupul Andreei Rabciuc, sportiva suceveancă dată dispărută în 2022 în Italia, ar fi fost găsit într-o fermă părăsită

Rămășițele tinerei au fost găsite la capătul unei scări,  într-o porțiune inutilizabilă a fermei, de parcă ar fi căzut de sus .

Pe o scândură, în apropierea acesteia, a fost găsit un mesaj scris dezordonat cu un marker: „ dacă nu mi-ar fi luat mobilul, aș fi sunat-o pe mama ”. Sunt elemente care ar putea sugera un gest voluntar, chiar dacă anchetatorii nu exclud posibilitatea unei înscenări care să-i inducă în eroare și să lase deschis fiecare scenariu. Se așteaptă rezultatele unor noi investigații, pentru a înțelege dacă cadavrul a fost întotdeauna în fermă sau a fost dus acolo mai târziu, mai precizează  rainews.it.

Andreea a fost multiplă campioană națională la tir sportiv și a făcut parte din lotul României de seniori. Ea a fost legitimată la CSS Rădăuți și CSM Suceava, fiind una dintre cele mai valoroase sportive ale României, în urmă cu câțiva ani. (O.S.)

 

Vezi si

Rîmbu vrea să preia „ștafeta 5×4 ani” la Municipiul Suceava

Mobilizare masivă pentru lansarea candidaților PSD la alegerile locale. Discursul lui Vasile Rîmbu a fost …