Friday , December 2 2022

Două curse aeriene Tarom, Bucureşti-Iaşi şi retur, anulate

Două curse aeriene Tarom, Bucureşti-Iaşi şi retur, au fost anulate, duminică la prânz, în timp ce cursa de Viena, care urma să aterizeze la Iaşi la ora 13.00, s-a întors în capitala Austriei, din cauza vântului puternic şi a ninsorilor.
Potrivit directorului Aeroportului Iaşi, Gheorghe Corjăuţeanu, cursa aeriană Bucureşti-Iaşi, programată să aterizeze la Iaşi la ora 12.40, nu a mai plecat din Bucureşti, astfel că a fost anulată şi cursa retur Iaşi-Bucureşti, cu plecare din Iaşi la ora 13.00.
Totodată, cursa Austrian Airlines, Viena-Iaşi, nu a putut ateriza în condiţii de siguranţă la ora 13.00 pe aeroportul din Iaşi, fapt pentru care oficialii companiei au decis întoarcerea avionului în capitala Austriei.
“Cursa de Viena a ajuns deasupra aeroportului Iaşi, dar nu a putut ateriza din cauza vizibilităţii reduse şi a vântului. Pista nu are probleme, însă vântul suflă dinspre nord, iar aterizarea nu se poate face în condiţii de siguranţă. Din acest motiv, avionul s-a întors la Viena”, a declarat directorul aeroportului ieşean, Gheorghe Corjăuţeanu.
În cursul serii, sunt programate să mai aterizeze la Iaşi două curse Tarom, dinspre Bucureşti.
Prefectul de Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a declarat că în judeţ nu există alte probleme şi că toate drumurile sunt deschise, însă se cuirculă cu dificultate din cauza zăpezii.
El a precizat că au existat unele probleme în zonele Paşcani şi Hârlău, din cauza ninsorii abundente, însă niciun drum nu a fost blocat.
“Am semnale de la unii şoferi din municipiul Iaşi, care se plâng de modul în care arată drumurile din oraş. Toată lumea este în alertă, însă la noi situaţia e mai bună ca în alte judeţe”, a afirmat prefectul Tomaşeschi.Citeste si: COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 19 judeţe, începând cu ora 18:00. Bilanţul morţilor a ajuns la 34 de persoane. Cum se circulă şi care este situaţia în ţară LIVE T
“Pe pistă nu sunt probleme, deşi ninsoarea s-a înteţit. Rămâne să vedem dacă va mai sufla vântul. Nu ştim la această oră dacă şi aceste curse vor fi anulate”, a adăugat Corjăuţeanu.
Meteorologii au atenţionat că duminică, după ora 18.00, va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu pentru sudul şi sud-estul ţării, celelalte zone rămânând sub incidenţa codului galben.
Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea emisă în 2 februarie, arătând că aceasta îşi menţine valabilitatea până duminică, la ora 18.00, cu menţiunile că în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor mai fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă şi pe arii extinse se va produce polei, vântul va fi moderat, iar în celelalte regiuni va ninge.

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …