Sunday , February 5 2023

Dosarele celor patru candidați la șefia DNA, validate

Cei patru procurori care vor să preia şefia DNA respectă condițiile impuse de Ministerul Justiţiei pentru înscrierea în concurs. Tudorel Toader spune însă că nu e obligatoriu ca unul din cei patru să fie succesorul Laurei Codruţa Kovesi.
tudorel toader

Dosarele celor patru procurori înscrişi pentru a prelua conducerea luptei anticorupţie din România corespund din punct de vedere legal. Ele au fost verificate de Departamentul Resurse Umane din Ministerul Justiţiei, care în urmă cu câteva momente a publicat pe site-ul instituţiei rezultatul.
Joi, pe 26 iulie, vor avea loc interviurile. Va fi anunţat apoi rezultatul. Propunerea va pleca apoi către preşedintele Klaus Iohannis, după avizul CSM. Klaus Iohannis îl poate numi în funcţie pe cel propus de ministrul Tudorel Toader sau poate declanşa reluarea procedurii.
Pentru șefia DNA s-au înscris: Elena Grecu, fost procuror șef la Constanța, Marius Iacob, procuror-șef adjunct al DNA, Cristian Lazăr, procuror de la Parchetul General și Florentina Mirică, şefa Serviciului combatere a corupţiei în justiţie.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că nu este „obligatoriu” să desemneze pe unul dintre cei patru procurori înscrişi la selecţia pentru şefia DNA, procedura putând fi reluată.

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …