Thursday , May 30 2024

Doi bărbați au murit de gripă în județul Arad. Numărul deceselor în acest sezon ajunge la zece

Doi bărbați din județul Arad au murit din cauza gripei. În cazul unuia dintre bărbați, analizele de laborator nu au fost încă finalizate, dar medicii cred că acestea vor confirma suspiciunea.

Medicul epidemiolog Mihaela Cîtu, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad, a declarat marți pentru Mediafax că două persoane au murit, luni și marți, la Spitalul Județean Arad, una fiind cu suspiciune de gripă, iar în cazul celeilalte fiind confirmată infecția cu virusul gripal de tip A.

„Am avut două decese prin gripă, în ultimele două zile. Primul caz a fost al unui pacient de 82 de ani, care a decedat ieri (n.r. luni), decesul find anunțat astăzi de către reprezentantații unității medicale. Pacientul era internat pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Arad, i-au fost recoltate probe, care au fost trimise ieri dimineață la Institutul Cantacuzino din București pentru confirmarea sau infirmarea virusului gripal. Între timp bărbatul a decedat. Astfel, decesul a fost declarat ca fiind cu suspiciune de gripă”, a afirmat medicul Mihaela Cîtu.

De asemenea, marți, un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit la Spitalul Județean Arad, din cauza gripei.

„Pacientul, tot din județul Arad, a decedat astăzi (n.r. marți). A fost internat pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Arad în data de 5 ianuarie, iar probele au ieșit pozitive pentru virusul gripal de tip A. Ambii pacienți nu erau vaccinați antigripal și aveau mai multe patologii asociate”, a precizat medicul Mihaela Cîtu.

Cele două decese au fost raportate reprezentanților Ministerului Sănătății în cursul zilei de marți.

Numărul total de decese cauzate de gripă ajunge, astfel, la zece.

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …