Monday , February 6 2023

De ce nu mai e Nicolae principe: Un consilier explica decizia surprinzatoare a Regelui Mihai

principele nicolae

Regele Mihai al Romaniei a decis sa ii retraga nepotului sau Nicolae, fiul principesei Elena, titlul de principe si calificativul de “Alteta Regala”, dintr-o “nepotrivire interna” a tanarului cu rolul asumat.
Precizarile au fost facute de Ioan Luca Vlad, consilierul Casei Regale, pentru Digi24. Acesta a aratat ca nu a fost vorba despre niciun “scandal”, numai o “nepotrivire emotionala”.
“Sunt cinci ani de reflectie in care am putut urmari cu totii traseul public, iar unii dintre noi am putut urmari si traseul privat al nepotului Majestatii Sale, Nicolae, care astazi nu mai are titlul de principe al Romaniei si alteta regala. In acesti ani am vazut lucruri foarte bune, care au crescut statura si rolul coroanei in tara noastra si am vazut insa si o anumita nepotrivire, interna, care nu s-a remarcat in niciun fel teribil, pentru ca aici nu lucram cu scandaluri, ci pur si simplu nepotrivire emotionala, daca vreti, si una de viitor intre idealurile princepului Nicolae si restrictiile, privatiunile, regulile, pe care le impune rolul pe care si-l asumase”, a afirmat Ioan Luca Vlad.
Nicolae nu a facut ceva nepotrivit, care sa rezulte in retragerea titlurilor, ci este o “decizie pentru viitor”.
“Aici este marea diferenta fata de alte situatii in care s-au retrase titluri de principe. Nu a facut ceva anume. Este o decizie luata pentru viitor si nu o pedeapsa. Daca in alte situatii, cum a fost principele Nicolae, regentul, din perioada interbelica, aceea era clar o pedeapsa. Aici nu este. Este o decizie cu care principele Nicolae este cu totul in asentiment”, a mai aratat consilierul Casei Regale.
Ioan Luca Vlad a mai precizat ca regele Mihai a luat decizia cu “o anumita tristete” si ca “in principiu” Nicolae va pleca din tara si ca s-ar putea reintoarce in Kenya.
Nicolae a facut “lucruri care nu vor disparea maine”, lucruri pe care acesta nu le putea face in tara, si “sa nu uitam ca nu este doar acest titlu, este rolul pe care si l-a asumat, de generatia urmatoare a familiei regale si care presupunea 24 din 24 de ore sa fie aici si sa dedice acestei misiuni”.
Regele Mihai al Romaniei a decis sa ii retraga nepotului sau Nicolae, fiul principesei Elena, titlul de principe si calificativul de “Alteta Regala”.

Vezi si

Patru cutremure în mai puțin de două ore în România. Cel mai mare a avut magnitudinea 4,5

Patru cutremure de intensitate mică și medie s-au produs luni dimineața în România în mai …