Friday , May 14 2021

Dancila i-a dat lui Iohannis primele explicatii, dupa declansarea conflictului privind Israelul

Viorica Dancila si Klaus Iohannis au stat, marti, fata in fata si au discutat direct, pentru prima data de la declansarea conflictului institutional dintre Presedintie si Guvern, legat de pozitia Romaniei fata de situatia din Israel.
dancila-dragnea

Dupa o ora, discutiile s-au terminat si Viorica Dancila a parasit Palatul Cotroceni. Nici premierul, nici presedintele nu au facut declaratii.
Viorica Dancila a ajuns la Cotroceni, la ora 11:00, insotita de ministrul de Externe, Teodor Melescanu, si de vicepremierul Ana Birchall.
Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a cerut de doua ori demisia prim-ministrului, dupa ce Guvernul a adoptat, in mod misterios, un Memorandum privind relocarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.
De fapt, Memorandum este numele dat de Viorica Dancila si de Liviu Dragnea documentului trecut la acte confidentiale in sedinta de guvern, pentru ca ministrul de Externe nu este de acord cu aceasta denumire, dupa cum a spus el insusi, in Parlament.
Presedintele este cel care a chemat-o la Cotroceni, marti, pe Viorica Dancila, dupa ce premierul a refuzat sa ii permita ministrului Melescanu sa mearga singur sa dea explicatii in controversa legata de faptul ca Romania a blocat initiativa UE privind Israelul.
ziare.com

Vezi si

AUR a depășit USRPLUS în sondaje și a ajuns pe locul al treilea

In exclusivitate pentru Ziare.com, sociologul Vladimir Ionas, de la Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, a …