Cutremur Italia: Ministerul de Externe anunţă al şaselea român mort. 267 morti, peste 300 raniti

reportersite
26 august 2016, 9:38

cutremur italia3Puternicul cutremur care a lovit miercuri centrul Italiei a ucis cel puțin 267 de persoane, a anunţat, joi seară, Serviciul italian al Protecţiei Civile. Din păcate, Ministerul de Externe anunţă că a fost confirmat decesul unui alt cetăţean român, astfel că la acest moment numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în seism este de şase. De asemenea, alte 17 persoane sunt date dispărute, iar cinci sunt rănite.

Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret că a fost confirmat cel de-al șaselea deces al unui cetățean român, survenit în urma seismului din Italia, și transmite sincere condoleanțe familiilor îndoliate.

Referitor la cei 5 cetățeni români răniți și internați în spitale din proximitate, medicii curanți au comunicat Ambasadei României la Roma că starea acestora este momentan stabilă, viața nefiindu-le pusă în pericol.

Continuă demersurile pentru identificarea altor 17 cetățeni români dați dispăruți. Verificările în acest sens se efectuează în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Bilanţul cutremurelor produse miercuri în centrul Italiei a ajuns la cel puţin 267 de morţi, 300 de raniti, zeci de persoane fiind în continuare dispărute, a anunţat joi seară Serviciul italian al Protecţiei Civile, citat de cotidianul Il Sole 24 Ore.