Sunday , April 21 2024

CSM cere cercetarea disciplinară a Procurorului General

augustin lazar

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) vrea să sesizeze Inspecția Judiciară pentru modul în care Procurorul General, Augustin Lazăr, a comunicat în scandalul Ordonanțelor de Urgență ale Guvernului care au scos sute de mii de oameni în stradă.
Membrul CSM Simona Marcu a cerut să fie introduse pe ordindea de zi a plenului de astăzi două puncte suplimentare. Primul, sesizarea Inspecției Judiciare care să verifice felul în care Augustin Lazăr a gestionat comunicarea în perioada adoptării OUG 13, referitoare la modificarea legislației penale, care a dus la proteste de amploare în întreaga țară.
Procurorul General a criticat, atunci, în termeni duri acest proiect de act normativ.
”Ancheta va continua, fiindcă procurorul e obligat, conform art. 5 din Codul de Procedură Penală, să afle adevărul cu referire la persoanele și împrejurările în care au fost comise aceste fapte. Ministerul Public este sesizat în legătură cu aspectele penale ale problemelor cu fapte penale concrete și persoane concrete, prin urmare Ministerul Public nu va face evaluări ale legalității sau oportunității actelor unei alte puteri, ci strict ne cantonăm asupra aspectelor penale care țin de competența Ministerului Public”, a declarat Lazăr.
Același membru CSM vrea și sezizarea Inspecției Judiciare pentru ca aceasta să verifice dacă cei din DNA știau despre situația de la Ploiești, unde procurorul Mircea Negulescu este implicat într-un scandal care a dus la plecarea lui d la Direcția Anticorupție.
realitatea.net

Vezi si

Informare meteo de ploi pentru toată ţara, până luni la ora 15:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de ploi pentru toată ţara, …