Sunday , April 21 2024

Centru de cercetare, dezvoltare și inovare în inteligența ambientală și securitate cibernetică la USV

Universitatea “ȘTEFAN CEL MARE” Suceava continuă un mai vechi demers vehiculat mai demult pe diverse canale cu privire la un centru care să aibă că specific siguranța cibernetică.

Stadiul proiectului este relativ dezvoltat, dacă avem în vedere că recent a fost organizată o licitație pentru lucrări la obiectivul “Centru de cercetare, dezvoltare și inovare în inteligența ambientală și securitate cibernetică – IASeC” la Universitatea ȘTEFAN CEL MARE. Asta înseamnă că există finanțare serioasă asigurată pentru lucrări.

Iar dacă avem în vedere suma estimată de aproape 16,5 milioane lei fără TVA înseamnă că este o intenție cât se poate de serioasă și un efort pe măsură. Mai ales că nu “prețul cel mai scăzut” este criteriul de atribuire, ci “cel mai bun raport calitate – preț” unde 10% din punctaj este legat de perioada de garanție care nu poate fi sub 36 de luni. Componenta financiară are o pondere de 60% din punctajul ofertei, dar și aici este de menționat că ofertele cu o perioadă de execuție se peste 24 de luni vor fi considerate neconforme iar asta ar duce automat la descalificarea ofertantului din licitație.

Cu toate că licitația este amplă iar suma pe măsură, o singură ofertă a fost depusă a unei asocieri de firme având că lider o societate din zona Humorului. Având în vedere că perioada de garanție a ofertei este de 4 luni, e de așteptat ca până atunci să fie analizată și parcurse toate etapele unor eventuale clarificări și, în fericitul caz că oferta este conformă, atunci lucrările vor începe la primăvară. (D.P.)

Vezi si

Puternic incendiu la un depozit de materiale și o casă din Solca. Pompierii au salvat o femeie de 75 de ani pe care au găsit-o dormind într-o cameră

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca și cei ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii …