Sunday , May 22 2022

Florin Roman a demisionat din funcția de ministru al Cercetării după scandalul falsurilor din CV

Florin Roman (PNL) a demisionat miercuri din funcția de ministru al Cercetării. El și-a anunțat demisia pe Facebook. Demisia vine după ce Libertatea a publicat o investigație care a demonstrat că Roman și-a trecut în CV o diplomă inexistentă: licența în economie la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj. Tot Libertatea a scris săptămâna trecută despre suspiciuni de plagiat într-o lucrare de master a lui Florin Roman și despre o carte inexistentă, trecută de asemenea în CV.

Anunțul lui Florin Roman:

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.
Când albul devine negru, când orice vorbă îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului.
Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș, ne vedem în instanță. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanță sau comisie să dea un verdict.
În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV.
Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”

Vezi si

Peste 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica sâmbătă, cu ocazia Sfinţilor Constantin şi Elena

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, numele de Constantin sau derivate …