Sunday , April 14 2024

Boc anunţă că Guvernul şi–ar putea asuma din nou răspunderea pentru Codul Muncii şi Codul Social

Emil Boc
Guvernul şi–ar putea asuma din nou răspunderea în faţa Parlamentului, în septembrie sau octombrie, pentru adoptarea unor legi importante, precum Codul asistenţei sociale şi modificarea Codului Muncii şi a Legii salarizării unitare în sectorul bugetar, a anunţat, joi, premierul Emil Boc.
El a precizat, la postul public de televiziune, că decizia asumării răspunderii va fi luată în funcţie de discuţiile din Coaliţie şi de graficul de adoptare a acestor legi.
“Nu voi ezita să îmi asum din nou răspunderea în Parlament pentru legi importante, dacă va fi cazul”, a spus Boc, susţinând că nu se teme de moţiuni de cenzură.
Premierul a anunţat, miercuri, că Guvernul va înainta Parlamentului, în luna octombrie, un pachet legislativ care va modifica textul Codului Muncii şi va include noi prevederi privind Legea sindicatelor, Legea patronatelor şi Legea contractelor colective, pentru “flexibilizarea forţei de muncă”.

Vezi si

MAE, alertă de călătorie: românii să evite Israel, Palestina, Liban și Iran

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reamintește, vineri seara, recomandarea adresată cetățenilor români de a evita orice …