Tuesday , March 5 2024

Blocaj în Coaliție în privința comasării alegerilor

​Liderii PSD și PNL nu au ajuns luni la un consens în ceea ce privește stabilirea calendarului pentru alegerile electorale din 2024. Dincolo de declarațiile oficiale, mărul discordiei în Coaliție o reprezintă candidatura la alegerile prezidențiale, relateaza HotNews. PSD dorește ca PNL să-l susțină pe Marcel Ciolacu drept candidatul Coaliției la alegerile prezidențiale din decembrie în timp ce liberalii refuză și îl propun pe Nicolae Ciucă. Discuțiile s-au blocat, o nouă întâlnire ar urma să aibă loc vineri, 16 februarie.

Liderii coaliţiei nu au ajuns, luni, la un acord privind comasarea alegerilor, astfel că este posibil ca cele patru runde de alegeri să aibă loc la termen, au declarat surse politice. O nouă întâlnire a celor două partide ar urma să aibă loc vineri.

PSD şi PNL nu au ajuns luni la un acord privind o comasare a alegerilor locale cu europarlamentare şi parlamentare cu prezidenţiale.

În lipsa unei înţelegeri între cele două partide, alergerile ar urma să aibă loc la termen. Până în prezent, se ştie doar data alegerilor europarlamentare, stabilite la nivel european în 9 iunie. Potrivit surselor, o nouă întâlnire ar urma să aibă loc vineri.

„Situația este complicată și tensionată în interiorul Coaliției. PSD solicită tranșarea tuturor candidaturilor, inclusiv pentru alegerile prezidențiale în schimb, liberalii încearcă o decizie doar pe comasarea alegerilor locale cu europarlamentare. Comasarea s-ar putea anula iar alegerile să se desfășoare toate la termenul prevăzut de lege”, susțin surse politice din ambele partide pentru HotNews.ro.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni la sediul partidului, înainte de şedinţa de coaliţie în care se discută variantele de comasare a alegerilor şi calendarul acestora, că nu se pune problema unor candidaţi unici ai coaliţei şi că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale.

Vezi si

Iliescu: Regret anumite episoade din primii ani de după Revoluţie; ce s-a întâmplat era inevitabil

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu afirmă că regretă, privind retrospectiv, unele episoade din primii …

One comment

  1. Dar… de ce nu mai gasesc pe unu de la UDMR de exemplu si sa fie toti presedinti?
    Unul peste Moldova, unul peste Muntenia si unul peste Transilvania? Ce mai e inca trei pensii speciale la cate sunt?Care ua,,