Thursday , July 25 2024

Basescu si Merkel au convorbiri, marti, la Cotroceni

Pre[edintele Traian B\sescu [i cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, vor avea, mar]i, la Cotroceni, convorbiri oficiale, urmate de o declara]ie de pres\ comun\, informeaz\ Administra]ia preziden]ial\.

Pre[edintele Traian B\sescu o va primi mar]i, la Palatul Cotroceni, pe Angela Merkel, cancelarul federal al Republicii Federale Germania, care efectueaz\ o vizit\ oficial\ în România.
Cu ocazia întâlnirii, vor avea loc convorbiri oficiale între pre[edintele Traian B\sescu [i cancelarul federal, Angela Merkel, urmate de o declara]ie de pres\ comun\, se arat\ într-un comunicat al Administra]iei preziden]iale.
Conform sursei citate, în cadrul discu]iilor vor fi abordate teme ce ]in de dezvoltarea cooper\rii bilaterale, în contextul rela]iilor directe [i în interiorul Uniunii Europene [i NATO, precum [i principalele subiecte de interes comun de pe agenda regional\ [i interna]ional\.
Amabsada Germaniei la Bucure[ti a anun]at, vineri, c\, în perioada 11-12 octombrie, cancelarul Angela Merkel va face o vizit\ în România [i Bulgaria.
Conform misiunii diplomatice, în data de 12 octombrie, Angela Merkel se va afla în România, unde va purta convorbiri politice cu pre[edintele B\sescu [i cu premierul Boc. Agenda vizitei prevede de asemenea o vizit\ la Universitatea Babe[-Bolyai din Cluj, unde i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa.
Prim\ria Cluj-Napoca a început o serie de lucr\ri de între]inere [i repara]ii la str\zile [i trotuarele din zona Universit\]ii “Babe[-Bolyai” (UBB), iar alte lucr\ri sunt f\cute la sediul institu]iei de înv\]\mânt, pentru preg\tirea vizitei cancelarului Germaniei, Angela Merkel, în municipiu.

Vezi si

Trei bucureșteni, acuzați de DIICOT de furt de criptomonede în valoare de 120 de milioane de dolari

Procurorii DIICOT au pus sub urmărire penală trei persoane, acuzate că au transferat ilegal 1.650.000 …