Sunday , March 3 2024

Băsescu, primele declarații despre sănătate și locuință: Reușesc să fiu zglobiu. Cred că vom cumpăra un apartament cu trei camere

Fostul preşedinte Traian Băsescu a revenit în ţară în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost externat de la un spital din Bruxelles. „Reușesc să fiu zglobiu. Mă mișc, e foarte bine”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Antena 3.


„Am avut o pneumonie netratată la vreme și recomandarea medicilor este ca cel puțin până în data de 10 să evit orice aglomerație ca să nu așeze un COVID peste tratamentul care s-a făcut.
Recomandarea, printre altele, a fost să nu merg în aerporturi, în avioane, să port mască tot timpul”.

Răspunzând la o întrebare legată de mutarea familiei din casa de protocol pe care a pierdut-o în urma deciziei instanței, prin care a fost declarat colaborator al Securității, fostul președinte a declarat:

“Am discutat cu soția mea până spre dimineață, am decis să căutăm un apartament pe care să îl închiriem și să ne conformăm legii. Eu mă simt un cetățean care a trecut prin fața justiției. Că îi place sau nu, trebuie să se conformeze. Am văzut speculații, că i-au luat SPP, o să spună secrete. Nu, niciodată nu o să uit că am fost președinte (…) decizia a fost să căutăm un apartament pe care să-l închiriem sau să-l cumpărăm și să ne conformăm legii. Ne gândim la un apartament cu două sau trei camere. Cred că vom cumpăra unul cu trei camere”.

Întrebat despre faptul că nu mai beneficiază de protecția SPPP, Băsescu a răspuns cu zâmbetul pe buze: „Ți se pare că nu mă descurc acum? Că nu am putut să merg singur? Acum merg acum până la bancă și trebuie să-mi vând titlurile de stat”, a fost răspunsul lui Băsescu.

Vezi si

A murit scriitorul Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, a anunţat scriitorul …