Tuesday , May 17 2022

Băsescu: Se suspendă recalcularea pensiilor militare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militare trebuie respectată, deci acest proces, care s-a făcut în baza HG 735, se supendă.
Traian Băsescu a discutat duminică după-amiază cu premierul, miniştrii de resort şi directorii serviciiilor de informaţii pe tema pensiilor militare.
Declaraţiile preşedintelui:
*
Împreună cu participanţii la discuţiile de azi am stabilit următoarele măsuri pe care Guvernul urmează să le pună în aplicare. Nu le-am stabilit eu, sunt rezultatul discuţiilor avute cu ei. Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă de prelungire a termenului de recalculare a pensiilor militare până la la 31.12.2011, deci până la finalul acestui an
*
O altă măsură stabiltă este aceea că pensiile recalculate pe Legea 119 şi comunicate pensionarilor militari prin decizii rămân valabile. Atât cele care au crescut, cât şi cele care au scăzut, pentru că sunt decizii în aplicarea Legii 119
*
Pensionarii militari cărora nu l-au recalculat, din februarie vor primi pensia din decembrie 2010 şi diferenţa corespunzătoare sumei primite în ianuarie.
*
Guvernul va emite în cel mai scurt timp o nouă hotărâre de aplicare a Legii 119, care să ţină cont de elementele invalidate de instanţe judecătoreşti în hotărârea 735
*
Va trebui un alt mecanism de strângere a datelor necesare recalculării pensiilor.
*
Nu pot să nu fac câteva observaţii legate de campania care s-a desfăşurat în această perioadă legat de recalculare. Pentru mine e evident că, după ce cele două trusturi ale lui Vântu şi Voiculescu au avut o contribuţie la a ţine naţiunea dezbinată, au încercat aceeaşi performanţă şi cu corpul militar. Lor li s-au alăturat militari care nu au stagiul complet în Armată. Aceşti domni nu fac decât să încerce să blocheze un proces prin care militarii de carieră completă câştigă la pensie.
*
Prin noua lege a pensiilor, militarii cu carieră întreagă câştigă.
*
Nu suntem pregătiţi să nu dăm satisfacţie celor care au ajuns să întindă mâna la banii statului. Spun că nu putem renunţa la această lege pentru că ea prefigurează şi viitorul celor aflaţi acum în Armată. Acest sistem permite înscrierea militarilor şi în sistemul de pensii private.
*
29181 de pensii recalculate au intrat în plată şi se vor plăti, 20.740 de cadre militare au creştere, 8421 au scădere. Asta este situaţia în momentul de faţă. 16 sunt militarii cărora li se păstrează pensiile.

Vezi si

Ministerul Sănătății nu mai distribuie populației pastilele de iodură de potasiu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus, luni, că pastilele de …

2 comments

  1. .S-a demonstrat inca odata,daca mai era cazul ca \”somnul ratiunii,naste monstri\”Si,iata-ne acum,inraiti peste poate,urandu-ne crancen unii pe ceilalti,fara nici o speranta de alinare.Imi este groaza sa ma gandesc ce s-ar putea intampla in cazul unui razboi.Oare cine in cine ar trage?Si eu cred ca daca solidaritate nu e,nimic nu e.Dar nu am mai vazut inca miei solidarizati cu lupii.S-o putea oare?Deontologii de serviciu,ce zic?