Saturday , March 2 2024

Băsescu: Se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţie

basescu1

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că în opinia sa nu este exclus ca România să aibă cât de curând şi o femeie printre candidaţii la alegerile prezidenţiale. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu reprezentantele Clubului Femeilor de Afaceri asociat revistei “Business Woman”.
 
“Femeile sunt un câştig în politică. Cele care au avut o meserie, au avut o facultate făcută, au înţeles lumea, viaţa, au reuşit. Acum depinde fiecare unde fixează ştacheta (…). În orice caz, eu cred că se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţia României”, a spus Traian Băsescu.
Şeful statului a subliniat că dacă în fruntea ţării s-ar afla la un moment dat o femeie, aceasta nu ar trebui să fie protejată.
“Nu o protejăm pentru că e femeie; te protejăm dacă ai un handicap, dar problema nu este în a proteja femeile, pentru că ele însele s-ar simţi umilite, cel puţin cele care şi-au luat viaţa în mâinile proprii. Problema este să nu le discriminăm negativ”, a punctat preşedintele.
Traian Băsescu a arătat că alocarea procentuală a numărului de locuri pentru femei nu este ceva de neluat în seamă şi a dat exemplu solicitarea CEDO ca printre procurorii nominalizaţi de fiecare ţară să se numere cel puţin o femeie. Nu este exclusă alocarea de cote. Personal, însă, aşa mi-am crescut şi fetele, aş spune fiţi egalele bărbaţilor”, a menţionat preşedintele.
Băsescu a mai spus că femeile ar putea avea mai mult succes în politică dacă bărbaţii din acest domeniu ar înţelege “că femeia este un partener, nu o anexă în viaţa de zi cu zi. “Este un partener care are drepturile lui şi se poate lăsa cu lucruri neplăcute dacă nu i le respecţi. De exemplu, poţi să-ţi calci singur cămaşa. Bine, nu eu, că eu m-am purtat bine”, a spus, râzând, preşedintele.

Vezi si

Moment istoric: Biserica Ortodoxă Română binecuvântează crearea unei structuri religioase în Ucraina

În cadrul ședinței de lucru desfășurate la Palatul Patriarhiei de la București, la data de …

One comment

 1. Nu este deloc vremea unei femei.
  Din contra, ar trebui scoase de pe scena politicii.
  Femeile din start sunt avantajate pentru astfel de functii.
  In ziua de azi daca ai t*te si p*z*a clar ai un mare avantaj in politica cat si in orice institutie publica.
  Basescu si sleahta sa politica au inceput politica promovorii curvasariei si a nonvalorilor.
  Suntem pe drumul cel bun fratilor, adica la fund cu noi.