Saturday , December 3 2022

Băsescu, la Mănăstirea Sf. Maria din Techirghiol pentru a-i aduce un ultim omagiu părintelui Papacioc

Preşedintele Traian Băsescu a mers, marţi seară, la Mănăstirea “Sfânta Maria” din Techirghiol, pentru a-i aduce un ultim omagiu părintelui arhimandrit Arsenie Papacioc, care a încetat din viaţă la vârsta de 97 de ani.
Şeful statului a mers la Mănăstirea “Sfânta Maria” împreună cu soţia sa şi au depus o coroană de flori la sicriul părintelui, aşezat în biserica mănăstirii.
După moartea părintelui Arsenie Papacioc, sute de persoane, localnici, dar şi turişti, au trecut pe la Mănăstirea “Sfânta Maria”, pentru a-i aduce un ultim omagiu ierarhului.
Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol, a decedat, marţi, în locaşul în care a slujit timp de 35 de ani.
Arsenie Papacioc va fi înmormântat joi, la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol.
Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei, s-a născut în 1914. S-a călugărit de tânăr, la Mănăstirea Sihăstria. A fost egumen la Mănăstirea Slatina, de unde a fost arestat şi dus la Suceava. După ani de detenţie, în 1976 a ajuns la Mănăstirea Sfânta Maria – Techirghiol.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …