Sunday , March 3 2024

Antonescu: PNL cere PSD accelerarea depunerii motiunii de cenzura

PNL a decis, luni, sa solicite PSD finalizarea, în aceasta saptamâna, a programului de guvernare si initierea procedurilor pentru depunerea motiunii de cenzura, a declarat, dupa sedinta BPC, presedintele liberal Crin Antonescu.

“Cea mai importanta decizie pe care Biroul Politic al PNL a luat-o azi este de a cere PSD ca în acestasa saptamâna sa finalizam discutiile pentru un program al unui guvern de criza si sa acceleram initierea si redactarea unei motiuni de cenzura”, a spus Antonescu.
El a aratat, raspunzând unei întrebari legate de declaratiile liderului PSD, Victor Ponta, care propunea depunerea motiunii de cenzura dupa Congresul PSD, din 16 octombrie, ca un astfel de eveniment este important în viata unui partid, dar nu este un criteriu pentru depunerea motiunii.
“Noi le vom cere PSD si PC ca în aceasta saptamâna sa finalizam acest program minimal de criza si sa initiem precedurile si redactarea motiunii. Nu Congresul PSD sau reuniunea PNL sunt criterii pentru a stabili data motiunii. Motiunea nu e înaintata pentru PSD sau PNL, nici din motive electorale, ci pentru ca marea majoritate a cetatenilor o cere”, a spus Antonescu.
Liderul PNL a aratat ca mentinerea acestui guvern “fantoma”, cu un “premier papusa”, care “anunta ca o papusa gonflabila ca renunta la serviciile unui minister pentru ca asa a zis stapânul sau” trebuie “curmata”.
Antonescu a facut un apel la colegii din opozitie, dar si la cei din arcul guvernamental, sa lase deoparte considerentele de ordin tactic si partinic si sa ofere o alternativa de guvernare.

Vezi si

A murit scriitorul Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, a anunţat scriitorul …