Tuesday , November 29 2022

Andrei Baciu, chirurgul rezident propus pentru Ministerul Sanatatii in Guvernul Ciolos

andrei baciu

Andrei Baciu este ministrul propus de Dacian Ciolos pentru portofoliul de la Sanatate. In varsta de 29 de ani, Baciu este presedintele Asociatiei SOS Drepturile Pacientilor.
“Sunt onorat de aceasta nominalizare. Datorita campaniei ‘Drepturile pacientilor’ am putut sta de vorba cu multi dintre bolnavii internati in spitalele din Romania. Asa am inteles care sunt problemele cu care se confrunta sistemul sanitar in acest moment”, a declarat, pentru Mediafax, Andrei Baciu.
El a spus ca ar vrea sa poata aplica in sistemul sanitar din Romania ceea ce a invatat in strainatate.
“As fi bucuros sa pot aplica cat mai mult in sistemul sanitar romanesc ceea ce am invatat in strainatate, pentru a rezolva cat mai multe dintre probleme cu care se confrunta sanatatea in acest moment”, a adaugat ministrul propus pentru portofoliul Sanatatii.
In anul 2011, a absolvit Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti. Din ianuarie pana in martie 2012, a fost medic rezident la Sectia de Chirurgie Cardiaca de la Spitalul Fundeni.
Din luna aprilie a aceluiasi an pana in 2014 a lucrat la Departamentul de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica de la Centre Hospitalier Universitaire Rouen, Franta.
Totodata, Andrei Baciu a lucrat in domeniul chirurgie toracica la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, pana in luna septembrie 2015, precum si in domeniul chirurgie generala, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, din august 2014 pana in martie 2015.
Ministrul propus al Sanatatii a participat la programe de training si la conferinte pe teme de chirurgie cardiaca si toracica in tari precum Olanda, Italia, Franta si Marea Britanie.
Premierul desemnat Dacian Ciolos l-a descris drept “un tanar medic chirurg, cu experienta in strainatate, dar si experienta in managementul spitalicesc”.

Vezi si

Romsilva a vândut 1,63 milioane mc de lemn de foc pentru populație, cu 26% mai mult decât anul trecut. Încă 400.000 mc, disponibili până la finele anului

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a vândut, în primele 10 luni ale acestui …