Tuesday , May 24 2022

Ambasadorul Turciei în Germania a fost ÎMPUȘCAT

Hüseyin-Avni-Karslıoğlu

Ambasadorul Turciei în Germania, Huseyin Avni Karslioglu – care s-a aflat la Ankara în timpul tentativei de lovitură de stat militară la sfârşitul săptămânii trecute – a fost împuşcat în picior de soldaţi aflaţi într-un elicopter rebel în timpul violenţelor, a anunţat un oficial guvernamental, relatează DPA.
Huseyin Avni Karslioglu a fost rechemat de la Berlin în iunie după ce parlamentul german a adoptat o rezoluţie prin care califică drept genocid crimele împotriva armenilor comis de Imperiul Otoman în 1915, text denunţat vehement de către Ankara.
Deşi Ankara recunoaşte faptul că mulţi armeni creştini au fost ucişi în confruntările cu forţele otomane, ea neagă faptul că ar fi fost omorâţi sute de mii de armeni, că a existat o campanie organizată de epurare etnică contra armenilor sau că au existat dispoziţii în acest sens din partea autorităţilor otomane, scrie agerpres.ro.

Vezi si

Prinţul Charles vizitează România. El va fi primit miercuri la Palatul Elisabeta de MS Margareta și la Cotroceni de președintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri la Palatul Cotroceni, de la ora 14.45, pe …