Saturday , October 1 2022

Alocatiile copiilor se dubleaza. Parlamentarii au votat un amendament PNL la buget

Alocatiile copiilor se vor dubla, de la 84 de lei la 150 de lei, dupa ce parlamentarii au votat, joi, un amendament PNL in acest sens la Legea bugetului de stat.

Totodata, alocatiile pentru copiii de pana la 2 ani se majoreaza de la 200 la 300 de lei. Masura ar urma sa intre in vigoare de la 1 martie.

Au fost 123 de voturi pentru si 119 impotriva la amendamentul initiat de liberalul Robert Sighiartau. Doar trei parlamentari PSD si trei ALDE au votaty majorarea alocatiilor pentru copii.

Liviu Dragnea a depus un amendament la Legea bugetului, care a si fost adoptat, pentru a modifica amendamentul PNL prin care se majoreaza alocatiile copiilor. Mai exact, liderul PSD a sustinut ca banii pentru alocatii nu pot fi luati din excedentul asigurarilor sociale.

Potrivit amendamentului depus de Dragnea, dupa ce Legea bugetului va intra in vigoare Guvernul trebuie sa dea o ordonanta de urgenta pentru a se majora alocatiile copiilor, iar sursa de finante o constituie majorarea deficitului de stat

“Amendandamentul PNL sustinut de familiile din Romania, de peste 4.5 milioane de copii a trecut. Le multumesc tuturor celor care au votat pentru. Este victoria societatii romanesti care a pus presiune pe parlamentarii guvernarii care nu au ascultat unii dintre ei de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD.

Este amendamentul PNL si victoria romanilor. Amendamentul prevede cresterea alocatiilor de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii care au varsta de 2 si 18 ani, iar pentru copiii care au varsta de o luna si doi ani vor primi de la 200 de lei la 300 de lei alocatie majorata”, a declarat Sighiartau.

Desi au existat si parlamentari ai Puterii care au votat amendamentul (18 voturi UDMR, 3 PSD, 3 ALDE, un vot de la minoritati), vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian a cerut reluarea votului invocand motive tehnice.

A fost luata o pauza de consultari, dar votul pe acest amendament nu s-a reluat. In cazul in care s-ar fi intamplat acest lucru, liberalii au spus ca vor ataca decizia la CCR.

Potrivit PNL, impactul bugetar va fi de 2.13 miliarde de lei iar ca sursa de finantare acestia indica excedentul asigurarilor sociale.

 

Vezi si

Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu din București

Sicriul cu trupul actorului Alexandru Arşinel a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă …