Saturday , November 26 2022

Algocalminul, numai cu reţetă

În două săptămâni nu mai puteţi cumpăra Algocalmin, Quarelin ori Novocalmin fără reţetă. Calmantele pe bază de metamizol vor putea fi procurate doar dacă aveţi reţetă, scrie money.ro.

Agenţia Naţională a Medicamentului a luat decizia ca medicamentele pe bază de metamizol să fie procurate doar pe bază de reţetă, în urma unui studiu care arată că această substanţă poate duce la apariţia unei boli grave numită agralonucitoză.
Afecţiunea se manifestă prin scăderea celulelor neutrofile din sânge care afectează imunitatea organismului. La nivel mondial au fost depistate sute de persoane care suferă de această boală, lucru care a determinat autorităţile să restricţioneze consumul de metamizol. La nivel naţional există 13 calmante care conţin metamizol, iar de la 1 februarie acestea vor fi eliberate doar pe bază de reţetă.
Este vorba despre: Algocalmin,  Fabocalm, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, , Algozone, Alindor, Algoremin, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin, Centralgin.

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …