Friday , October 7 2022

Acord între Guvern şi FMI privind un deficit de 1,83%. V. Ponta: "Nu vor fi taxe sau impozite suplimentare. Cota unica de 16% ramane in vigoare"

ponta

Discuţiile dintre Guvern, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE) au continuat astăzi, la Palatul Victoria, pentru a se pune la punct ultimele detalii cu privire la bugetul pe 2015.
Vom avea un buget de 238 miliarde de lei din care 225 miliarde de lei sunt venituri şi 13 miliarde de lei e deficitul de 1,83% din PIB, a declarat premierul Victor Ponta.
Tot ce s-a adoptat este inclus în bugetul pe 2015, a adăugat premierul.
Declaraţiile premierului:
“Am ajuns la un acord de principiu pentru bugetul pe 2015. Pe baza acordului de principiu şi a datelor de bază putem finaliza în zilele următoare proiectul de buget pe 2015, iar vineri să aprobăm proiectul de buget şi să îl trimitem la Parlament.
Paparametrii pentru bugetul pe 2015 sunt:
– nu va exista şi nu se construieşte bugetul pe baza niciunei taxe sau impozit suplimentar în 2015.
– cota unică de 16% rămâne în vigoare
– există o taxă care se reduce, cea pe construcţii speciale de la 1,5 la 1%, probabil azi va fi la Camera deputaţilor proiectul de lege care consfinţeşte această scădere”
Reprezentanţii Executivului se aşteptau ca astăzi să se ajungă la o înţelegere.
Întâlnirea de astăzi de la Guvern a durat o oră.
La discuţiile de astăzi au participat şi ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, şi ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov.
Ieri, au apărut informaţii că reprezentanţii FMI şi CE ar fi de acord cu deficitul bugetar propus de Guvern, de 1,4%, dar au fost neînţelegeri privind calculele veniturilor şi cheltuielilor. Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, ieri, convingerea că astăzi se va ajunge la o înţelegere comună.
Ambele tabere sunt forţate să ajungă la o înţelegere, după ce premierul a anunţat, ieri, că proiectul bugetului de stat va fi depus în Parlament vineri, pe 12 decembrie. Experţii internaţionali au fost de acord, în cele din urmă, cu un deficit de 1,4% din PIB, în locul celui de 0,9% pe care l-au solicitat iniţial.

Vezi si

Napolitane cu salmonella, retrase din toate magazinele Lidl

Lidl anunță că retrage de la vânzare un sortiment de napolitane după ce, în urma …