Friday , September 30 2022

UPDATE: AUTOCAR ROMÂNESC căzut într-o prapastie în Muntenegru. Cel puţin 13 morţi şi 32 de răniţi (VIDEO)

Mai mulţi români au fost răniţi într-un accident rutier în Muntenegru, aceştia aflându-se într-un autocar al cărui şofer a pierdut controlul autoturismului şi a căzut într-o râpă. În accident şi-au pierdut viaţa 13 persoane şi 31 de adulţi şi un copil au fost răniti şi transportate la spital.
 
Treisprezece persoane au murit şi alte 32 au fost rănite în Muntenegru într-un accident de autocar, cu număr de înmatriculare de România, care s-a răsturnat într-o prăpastie, a anunţat ministrul muntenegrean de Interne, Rasko Konjevic, citat de AFP, informează Mediafax.
Ministrul a precizat că autocarul avea plăcuţe de înmatriculare de România, şi nu de Ucraina, aşa cum declarase poliţia anterior.
“Într-un accident deosebit de grav, 13 persoane au murit şi alte 32 au fost rănite. Viaţa a şapte răniţi este în pericol”, a declarat ministrul pentru presa de la locul accidentului.
Ministrul a precizat că zeci de membri ai echipelor de salvare continuă să încerce să scoată alţi pasageri din caroseria autocarului în această locaţie foarte dificil de accesat. Acesta nu a precizat naţionalitatea victimelor.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru.
Răniţii au fost spitalizaţi la Podgorica.
“Majoritatea răniţilor au răni foarte grave. Printre ei se numără şi un copil”, a declarat un medic de la un spital din Podgorica, Vladimir Dobricanin pentru televiziunea de stat muntenegreană RTGC.
Autocarul a derapat pe un pod din Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri.
Accidentul s-a produs în jurul orei 18:00, ora României.
Acest drum îngust care duce spre coasta adriatică a Muntenegru este foarte periculos şi este cauza a numeroase accidente de maşină.
Autocarul avea 46 de pasageri, era înmatriculat în România şi era condus de un şofer român.  a căzut într-o râpă, informează portalul muntenegrean RTCG.
În accident şi-au pierdut viaţa cel puţin 13 persoane şi 31 de adulţi şi un copil au fost răniţi, minorul având răni superficiale.

Vezi si

George Simion are dosar penal după ce a condus cu permisul suspendat

George Simion are dosar penal pentru că a condus cu permisul suspendat, a anunțat Poliția …