Wednesday , May 1 2024

Veste cumplita din lotul olimpic: Gimnasta Larisa Iordache, accidentata la calcai

Larisa Iordache, noua vedetă a lotului naţional şi singura gimnastă a României creditată cu mari şanse la o medalie olimpică în concursul de individual compus, riscă să rateze participarea la JO.
Larisa Iordache acuză de mai multe zile dureri severe în zona unui călcâi, verdictul medicilor fiind acela de fasciită. Gimnasta a a fost tratată cu antiinflamatoare şi ultrasunete, dar durerile au persistat, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul personal, tolo.ro. Conform specialiştilor, fasciita este o afecţiune a membranei care înveleşte călcâiul, pe care e posibil ca sportiva să şi-o fi lezat la zecile de mii de aterizări, după salturile pe bârnă.

Acum ceva timp, jucătoarea de tenis Sorana Cârstea s-a confruntat cu aceeaşi problemă. A reuşit să joace o perioadă cu dureri, apoi a fost obligată să ia o pauză îndelungată.

În cazul Larisei Iordache, alerta s-a accentuat pentru că durerile au persistat, iar gimnasta a ajuns la o clinică din Londra unde lucrează un ortoped german cu care antrenorii Belu şi Bitang au mai colaborat la Jocurile Olimpice de la Atena.

“Puteţi încerca să lucreze dacă rezistă la durere, dar nu suntem siguri de acest lucru”, a fost sfatul medicilor din Satul Olimpic.

În astfel de cazuri, cea care decide în final să continue să se antreneze şi să concureze cu dureri este chiar sportiva.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …