Friday , April 19 2024

Elev de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, în lotul național restrâns pentru Olimpiada Internaţională de Biologie

Elevul Teodor Cârloanță (foto), din clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, profesor pregătitor Zancu Daniela, a fost selecțat în lotul național restrâns pentru participarea la Olimpiada Internaţională de Biologie ce se va desfășura în Emiratele Arabe Unite, în iulie 2023. Selecția s-a realizat în urma participării, timp de două săptămâni, la activitățile de pregătire teoretică din cadrul lotului național lărgit, în care au fost aleși 20 elevi dintre cei cu punctaje mari obținute/ premii și mențiuni la Olimpiada Națională de Biologie 2023.

Din lotul național lărgit au făcut parte 2 elevi suceveni, care au beneficiat de 2 săptămâni de pregătire teoretică la Universitatea ”Babeș Bolyai” Cluj-Napoca (8-19 mai a.c.). În urma unui test dificil, în ordinea punctajelor obținute, în lotul național restrâns au rămas doar patru elevi care, timp de 2 săptămâni, vor continua pregătirea practică pentru participarea la Olimpiada Internaţională de Biologie, ce se va desfășura în Emiratele Arabe Unite, 3-11 iulie a.c.

”A fost o competiție strânsă între cei 20 de participanți din cadrul lotului lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie, însă perioada de pregătire de două săptămâni, petrecută la Cluj, ne-a ajutat să descoperim <bunăvoința din inimile noastre>, dezvoltând spiritul de fair-play, care trebuie să fie prezent în astfel de împrejurări. Olimpiada de biologie a reprezentat emoție, răbdare și un formidabil bagaj de cunoștințe științifice. Participarea la olimpiadă și calificarea la etapa internațională o consider o aventură în lumea cunoașterii științifice, în timpul căreia am avut parte de o susținere permanentă din partea familiei, a tuturor profesorilor Colegiului Național <Dragoș Vodă> Câmpulung Moldovenesc și a doamnei inspector, cărora le mulțumesc pentru tot ajutorul!”, a spus elevul Teodor Cârloanță. (O. N.)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …