Monday , May 20 2024

Universitatea, victorie entuziasmanta `n turul optimilor din Cupa Challenge

Echipa sucevean\ s-a impus s=mb\t\, pe teren propriu, cu scorul de 27-16 (12-8), `n fa]a forma]iei croate RK Bjelovar, `n man[a tur din cadrul optimilor de final\ ale Cupei Challenge n portarul {elaru, Gavriloaia (7 goluri) [i }u]u (6 goluri) au fost cei mai buni juc\tori din tab\ra “studen]ilor” n “[ansele noastre de calificare nu au crescut, dar nici nu au sc\zut dup\ acest prim meci”, consider\ antrenorul Leonard Bibirig n “chiar dac\ am pierdut la o diferen]\ foarte mare, `ntotdeauna exist\ [anse de calificare”, a declarat tehnicianul celor din Bjelovar n “atmosfera din sal\ a fost senza]ional\, s\ sper\m c\ va fi a[a la fiecare meci”, a apreciat {elaru

Universitatea a luat o op]iune serioas\ `n privin]a calific\rii `n sferturile de final\ ale Cupei Challenge, dup\ ce s-a impus s=mb\t\, pe teren propriu, cu scorul de 27-16 (12-8), `n fa]a forma]iei croate RK Bjelovar, `n prima man[a din cadrul optimilor de final\ ale competi]iei.
Confruntarea a `nceput cu o scurt\ perioad\ de tatonare `n care cele dou\ echipe s-au studiat reciproc, astfel c\, dup\ primele cinci minute de joc, tabela de marcaj din sala LPS indica au atipic 1-0 `n favoarea gazdelor, dup\ o prima reu[it\ semnat\ de Gavriloaia. ~mpins\ de la spate de un public mai energic ca nicioadat\, trupa preg\tit\ de Leonard Bibirig a crescut treptat ritmul iar pe fondul trasoarelor expediate de Tu]u [i a dou\ arunc\ri de la [apte metri parate de {elaru [i Andrei, echipa sucevean\ s-a desprins la jum\tatea primei reprize la patru goluri, scor 6-2, moment `n care banca tehnic\ a oaspetilor a solicitat time-out tehnic. De[i `n urma acestei mi[c\ri tactice gruparea croat\ s-a apropiat la un moment dat [i la dou\ lungimi, la scorul de 9-7, finalul primului act a apar]inut gazdelor care au marcat de dou\ ori consecutiv `nainte de pauz\ [i au intrat astfel la cabine cu un avantaj satisf\c\tor, scor 12-8.
Universitatea a tran[at definitiv soarta partidei `n debutul reprizei secunde. Cu o defensiv\ imbatabil\, {elaru `ncas=nd `n primul sfert de la reluarea jocului un singur gol, [i un atac `n care p\trunderile lui Acatrinei [i }u]u au f\cut adev\rate ravagii `n reduta croat\, echipa sucevean\ s-a distan]at la jum\tatea par]ii secunde la nou\ goluri pe tabela de marcaj, scor 18-9. De[i au sl\bit ritmul `n ultimul sfert de or\ al jocului, “studen]ii” au `ncheiat `nt=lnirea en-fanfare, iar pe fondul unei sarje de patru goluri consecutive marcate pe contraatac de tandemul Gavriloaia – Mitrea, gazdele au `nchis tabela la 27-16.
Universitatea Suceava: {elaru, Andrei – Gavriloaia (7 goluri), Tu]u (6), Acatrinei (5), C=ntec (4), Mitrea (3), Ro[u (2), {old\nescu, Petrea, Besarab, Amih\iesei, Schroeder, {erban, Cadar, Sandu. Antrenor: Leonard Bibirig.
RK Bjelovar: Grgic, Karabatic – Merhar (4 goluri), Saric (4), Djuricin (3), Djurkovic (2), Kontrec (1), Herman (1), Tandara (1), Grkinic, Fiala, Ig. Gasparovic, Mraz, Iv. Gasparovic, Horvat, Kocijan. Antrenor: Dalibor Sokac.

N Bibirig: “{ansele noastre de calificare nu au crescut”

~n ciuda victoriei categorice de s=mb\t\, antrenorul Leonard Bibirig este prudent `n perspectiva returului de la Bjelovar, declar=nd c\ Universitatea nu [i-a m\rit [ansele de calificare dup\ rezultatul din prima man[\. “{ansele noastre de calificare nu au crescut, dar nici nu au sc\zut dup\ acest prim meci. Acum am contracarat foarte bine atacul pozi]ional al croa]ilor, dar [tim c\ ne a[teapt\ un meci foarte greu la Bjelovar, un meci cu o alt\ partitur\ [i cu un alt ritm. A[ vrea s\ mul]umesc publicului, care astazi (n.r. s=mb\t\) a fost al optulea nostru juc\tor. Sper\m s\ fie al\turi de noi [i la meciurile din campionat, mai ales `n momentele mai pu]in pl\cute”, a declarat Leonard Bibirig.
La r=ndul s\u, portarul George {elaru consider\ c\ Universitatea a ob]inut o victorie confortabil\ `n prima man[a a optimilor [i sper\ ca gruparea sucevean\ s\ nu aib\ parte de vreo surpriz\ nepl\cut\ `n retur. “Am ob]inut o victorie la o diferen]\ destul de confortabil\ [i este foarte important c\ am `ncasat pu]ine goluri acas\. Am mai v\zut reveniri de la un asemenea scor, dar sper\m s\ nu se `nt=mple `n cazul nostru. Croa]ii au `nceput destul de prost meciul. I-am luat destul de tare de la inceput, nu i-am l\sat s\-[i fac\ jocul, ne-am concentrat foarte bine la finalizare [i cred c\ asta a f\cut diferen]a. ~n plus, atmosfera din sal\ a fost senza]ional\, s\ sper\m c\ va fi a[a la fiecare meci”, a declarat George {elaru.
Principala gur\ de foc a “studen]ilor” de la linia de 9 metri, interul M\d\lin }u]u consider\ c\ soarta calific\rii a fost tran[at\ la Suceava. “Nu ne a[teptam la o asemenea diferen]\. Ne bucur\m de rezultat [i mergem `ncrez\tori `n Croa]ia. Din punctul meu de vedere, calificarea s-a jucat `ns\ la Suceava. I-am dominat prin jocul nostru `n vitez\, iar pe final nu mai aveau suflu”, a declarat M\d\lin Tu]u, care a marcat de [ase ori `n meciul tur de s=mb\t\ contra celor de la RK Bjelovar.

N Dalibor Sokac: “Orice este posibil la Bjelovar”

De partea cealalt\, antrenorul grup\rii croate, Dalibor Sokac, sper\ ca RK Bjelovar s\ arate o alt\ fa]\ `n jocul retur [i a pus `nfr=ngerea de la Suceava pe seama oboselii. “Felicit echipa advers\ pentru rezultat. Noi nu am jucat a[a cum ne-am propus, dar sper\m la o evolu]ie mai bun\ `n returul de la Bjelovar. Nu am mai evoluat de mult timp at=t de prost [i nu [tiu care sunt motivele. Poate c\ [i cele 22 de ore petrecute pe drum ne-au influen]at jocul, dar sper\m s\ avem alt tonus `n meciul de acas\. Chiar dac\ am pierdut la o diferen]\ foarte mare, `ntotdeauna exist\ [anse de calificare. Orice este posibil la Bjelovar, mai ales c\ vom avea `n spate un public mult mai tare dec=t cel din Suceava”, a spus tehnicianul celor de la RK Bjelovar.
~n celelalte meciuri din prima man[\ a optimilor de final\ ale Cupei Challenge s-au `nregistrat urm\toarele rezultate: Maccabi “Tyrec” Tel Aviv (Israel) – AC Doukas (Grecia) 27-26, AC Diomidis Argous (Grecia) – HC Portovik (Ucraina) 27-24, HC Zubri (Cehia) – Sporting CP (Portugalia) 26-23, RK Siscia (Croa]ia) – HC Kriens-Luzern (Elve]ia) 28-30, RK Maribor Branik (Slovenia) – RK Gradacac (Bosnia) 30-22. Cealalt\ echipa rom=nesc\ din Cupa Challenge, gruparea HC Cara[ Severin, va disputa ambele man[e ale confrunt\rii cu SSV Bozen `n Italia, pe 18 [i 19 februarie. Prima echipa calificat\ `n sferturile de final\ ale competi]iei este Wacker Thun (Elve]ia), care s-a impus `n ambele man[e, disputate pe teren propriu, `n fa]a s=rbilor de la HC Kolubara cu scorul general de 68-62.
Man[a retur dintre RK Bjelovar [i CSU Suceava va avea loc s=mb\t\, de la orele 18.00, pe terenul grup\rii croate. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

CSU Suceava a încheiat campionatul cu o victorie în fața celor de la CSM Focșani

CSU Suceava a încheiat ediția de campionat 2023/2024 a Ligii Naționale la handbal masculin după …