Wednesday , May 15 2024

Universitatea incepe sa lege victoriile

Echipa sucevean\ a bifat al doilea succes consecutiv `n Liga Na]ional\ de handbal masculin, dup\ ce s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 33-29, `n fa]a celor de la CSM Ploie[ti n Florin Acatrinei a fost cel mai bun marcator din tab\ra “studen]ilor”, cu 12 goluri `nscrise `n meciul de s=mb\t\ n “am c=[tigat doua puncte [i asta este cel mai important”, consider\ antrenorul R\zvan Bernicu n dup\ patru etape disputate, Universitatea Suceava ocup\ locul 8 `n clasament

Universitatea a `nceput s\ lege victoriile `n Liga Na]ional\. Echipa sucevean\ [i-a trecut `n cont al doilea succes consecutiv `n actualul sezon, dup\ ce s-a impus s=mb\t\, pe teren propriu, cu scorul de 33-29, `n fa]a forma]iei CSM Ploie[ti, `ntr-un joc din cadrul etapei a IV-a.
Trupa condus\ de pe banca tehnic\ de R\zvan Bernicu a `nceput `n for]a `nt=lnirea [i a luat un avans de trei goluri `nc\ din minutul 9, c=nd {old\nescu a punctat de pe semicerc pentru scorul de 4-1 [i a `mpins tab\ra prahovean\ s\ solicite un prim time-out tehnic. Extrem agresivi pe faz\ de ap\rare, compartiment `n care portarul {elaru a prins din nou o zi excelent\, “studen]ii” s-au distan]at la [ase lungimi pe tabela de marcaj la jum\tatea primei reprize, c=nd c\pitanul Chiru] a punctat cu [ans\ pentru scorul de 8-2. De partea cealalt\, oaspe]ii au fost ]inu]i `n joc de arunc\rile de la 7 metri, reu[ind s\ reduc\ ecartul la patru lungimi, scor 9-5, `n minutul 21, moment `n care banca sucevean\ a solicitat timp de odihn\. Minutul de respiro a avut `ns\ efecte inverse. Universitatea s-a `ntrecut `n ratari [i pase gre[ite la revenirea pe teren, `n vreme ce gruparea ploie[tean\ a marcat de [apte ori `n decurs de cinci minute [i a restabilit egalitatea cu c=teva secunde `nainte de pauz\, c=nd Onyejekwe a `nscris pe contraatac pentru 12-12. Gavriloaia a avut `ns\ ultimul cuv=nt, iar forma]ia sucevean\ revenea la vestiare cu un avantaj minim, scor 13-12.
Gazdele [i-au revenit `n prima decad\ a reprizei secunde, iar pe fondul trasorelor expediate de Acatrinei, care s=mb\t\ [i-a luat rolul de puncheor `n serios [i a punctat de 12 ori `n poarta prahovean\, “alb-alba[trii” s-au distan]at la [ase lungimi `n minutul 40, scor 21-15. ~n ciuda time-outului solicitat de Drago[ Dobrescu, Universitatea a continuat s\ fac\ legea pe teren, asigur=ndu-[i un ecart maxim de opt goluri la jum\tatea par]ii a doua, c=nd nou-intratul Amih\esi a marcat pentru scorul de 25-17 [i a ridicat publicul sucevean `n picioare. Sac]iona]i de c\tre brigada de arbitri Dima / Gheorghiu cu nu mai pu]in de 12 arunc\ri de la 7 metri, “studen]ii” n-au reu[it s\-[i p\streze prea mult timp acest ecart, iar oaspe]ii s-au apropiat la trei goluri `n minutul 55, la scorul de 31-28. Profit=nd [i de eliminarea lui Roman, care a v\zut cartona[ul rosu, Universitatea a gestionat perfect finalul jocului, ultimele minute scot=ndu-l la ramp\ pe Adi Mitrea, care a bifat dou\ reu[ite [i a `nchis tabela de marcaj la scorul de 33-29.
Universitatea Suceava: {elaru, St\nescu – Acatrinei (12 goluri), Chiru] (5), Amih\esi (4), Mitrea (3), Gavriloaia (3), {old\nescu (2), Bursuc (1), Ro[u (1), Petrea (1), Starikov (1), C=ntec, }u]u, Sandu. Antrenor: R\zvan Bernicu.
CSM Ploie[ti: Dru]u, M. Dumitru, A. Dumitru – P`slaru (7 goluri), Botezatu (6), Enescu (6), Mihoci (4), Onyejekwe (3), St\ncioiu (1), Per]ea (1), Rou\ (1), Neni]\ (1), Roman, Zamfir, Sub]iric\, Micu. Antrenor: Drago[ Dobrescu.

N Bernicu: “Am c=[tigat doua puncte [i asta este cel mai important”

Aflat la primul meci `n fa]a propriilor suporteri `n calitate de principal al Universit\]ii, antrenorul R\zvan Bernicu a subliniat importan]a celor dou\ puncte c=[tigate `n fata celor de la CSM Ploie[ti [i jocul bun f\cut de “studen]i” pe faza defensiv\. “Am fost un meci greu, `naintea c\ruia i-am avertizat pe baie]i de poten]ialul echipei din Ploie[ti. {tiam ce jucatori are, [tiam ce joc practic\. A reie[it un meci de lupt\ [i m\ bucur c\ nu am cedat `n ap\rare pe final, c=nd adversarul nu a mai avut solu]ii dec=t pe extreme. Dac\ eram mai aten]i [i la finalizare, cred c\ diferen]a putea fi mai mare, dar una peste alta am c=[tigat dou\ puncte [i asta este cel mai important”, a spus R\zvan Bernicu.
De partea cealalt\, antrenorul prahovenilor, Drago[ Dobrescu a declarat ca Universitatea [i-a apropiat victoria pe fondul gre[elilor comise de elevii s\i. “Felicit echipa advers\ pentru victorie. {tiam c\ nu ne a[teapt\ un meci u[or la Suceava, [tiam armele gazdelor, [tiam c\ alearga mult [i au profitat de gre[elile noastre. Am venit s\ facem un joc bun aici, dar nu a fost ziua noastr\”, a spus Dobrescu.

N Rezultatele etapei a IV-a:

“U” Transilvania Cluj – HC Cara[ Severin 25-31
Universitatea Suceava – CSM Ploie[ti 33-29
Politehnica Timi[oara – Pandurii T=rgu Jiu 22-20
Dinamo Bucure[ti – Potaissa Turda 33-41
HCM Constan]a – CSM Bucure[ti 28-23
HC Odorhei – {tiin]a Bac\u (asear\)

~n urm\torul meci, Universitatea va evolua miercuri, de la orele 17.00, pe terenul rivalilor moldavi de la {tiin]a Bac\u. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

CSU Suceava merge la Baia Mare cu gândul la o victorie care să o propulseze pe locul 6

Echipa antrenată de Bogdan Şoldănescu joacă pe terenul lui Minaur, miercuri, de la ora 18.00, …