Friday , April 26 2024

Universitatea, egala campioanei HCM Constanţa

 

Handbal. Universitatea - Constanta 24-24

Echipa suceveană a bifat primul rezultat pozitiv în istoria confruntărilor directe cu HCM Constanţa, după ce a remizat ieri, în sala LPs, în compania campioanei ultimelor cinci sezoane, scor 24-24. Constănţenii au condus şi la o diferenţă de patru goluri, dar gazdele au găsit forţa să revină de fiecare dată, restabilind egalitatea şi scorul final încă din minutul 55.  Interii Acatrinei şi Chiruţ au fost cei mai buni marcatori din tabără “studenţilor”, fiecare cu câte 7 goluri

Cs Universitatea a scăpat şi de ultimul complex pe care-l mai avea în Liga Naţională de handbal masculin. Echipa suceveană a cucerit primul punct în istoria confruntărilor directe cu HCM Constanţa, după ce a remizat ieri, în faţa campioanei ultimilor cinci ani, scor 24-24, într-o partidă ce a contat pentru penultima etapă a actualului sezon.
Trupa antrenată de Răzvan Bernicu nu a ţinut cont de numele adversarului şi a început extrem de concentrată ultimul meci de campionat programat în faţa publicului de la LPs, iar pe fondul paradelor bifate de portarul selaru, “studenţii” au luat un avans de trei goluri în primele nouă minute de la fluierul de start, după ce Chiruţ marca pe contraatac pentru scorul de 4-1. Chiar dacă au venit la Suceava cu titlul de campioni adjudecat încă de runda trecută, oaspeţii au ţinut să-şi respecte blazonul şi au restabilit egalitatea în minutul 13, când spaniolul Humet puncta pentru scorul de 5-5. Mai mult, în următoarea decadă a meciului, HCM a făcut legea pe teren, iar pe fondul intervenţiilor lui Popescu, constănţenii s-au distanţat la patru goluri până în minutul 22, când sadoveac marca pe contraatac pentru scorul de 6-10. Universitatea şi-a revenit însă pe finalul primei reprize, reuşind să anuleze ecartul oaspeţilor în minutul 29, după ce Roşu puncta pentru 12-12 şi ridica publicul sucevean în picioare. Ultimele atacuri dinaintea pauzei au fost frunctificate de fiecare tabără şi cele două formaţii reintrau la cabine umăr la umăr, scor 13-13.
Echipa antrenată de macedoneanul Zvonko Sundovski a revenit la timonă odată cu fluierul de start al reprizei secunde, a fructificat primele două atacuri, iar până în minutul 39 a pus un avans de trei goluri pe tabela de marcaj, după ce sadoveac a înscris pentru scorul de 16-19, în urma unei neîntelegeri a defensivei sucevene. Cu un singur coordonator de joc valid, “studenţii” au găsit cu greu soluţii de a străpunge apărarea din faţa lui Popescu, iar “marinarii” şi-au conservat astfel uşor ecartul, tabela indicând la jumătatea părţii a doua scorul de 19-22. Universitatea nu a predat însă armele, a bifat imediat o sarjă de reuşite goluri consecutive,şi a restabilit egalitatea la 22-22, graţie unui gol semnat de Mitrea. HCM-ul a încercat să se desprindă din nou, dar gazdele au avut replică de fiecare dată şi cele două combatante abordau ultimele cinci minute de la scorul de 24-24.
Finalul a fost pe muchie de cuţit, iar brigada de arbitri Pavel / state a ţinut să întindă şi mai mult nervii celor 400 de spectatori prezenţi în tribunele sălii LPs prin câteva decizii controversate dictate împotriva gazdelor, printre care şi o eliminare gratuită pe banca de rezervă. In aceste condiţii, HCM-ul şi-a purtat ultimele atacurile într-un cor de huiduieli, selaru şi compania au închis poarta pe faza defensivă şi Universitatea avea mingea la intrarea în ultimul minut. Ridicat în picioare, publicul a aşteptat golul victoriei, dar timpul s-a scurs prea repede, în condiţiile în Răzvan Bernicu a solicitat time-out cu 30 de secunde înainte de final, constănţenii au comis apoi un fault tehnic şi ultimul fluier găsea tabela încremenită la scorul din minutul 55. scor final 24-24 şi Universitatea bifează un rezultat istoric în faţa celor de la HCM Constanţa, dar rămâne la mâna altora în lupta pentru locul 4.
Universitatea Suceava: selaru, stănescu – Acatrinei (7 goluri), Chiruţ (7 goluri), Roşu (3 goluri), Gavriloaia (2 goluri), Mitrea (2), }igănaşu (1), starikov (1), soldănescu, Amihăesi, }uţu, Petrea şi Bursuc.

Răzvan Bernicu: “E un punct muncit”

Răzvan Bernicu a declarat la final că Universitatea a obţinut un punct muncit în faţa campioanei şi a ţinut să-şi felicite elevii pentru faptul că au crezut într-un rezultat pozitiv până în ultima secundă. “E un punct muncit în compania fostei şi actualei campioane a României şi vreau să-i felicit pe băieţi pentru că au crezut într-un rezultat bun, chiar şi atunci când au fost conduşi la patru goluri. Mulţumim publicului, băieţii l-au simţit aproape pe întreg parcursul meciului. Era şI păcat să nu obţinem măcar un punct după seria de rezultate pozitive din ultima perioadă. Acum, aşteptăm rezultatele Turdei şi Odorheiului”, a declarat antrenorul Universităţii, după remiza cu HCM Constanţa.

Rezultatele şi programul etapei a XXI-a:

CSU Suceava – HCM Constanţa 24-24
Dinamo Bucureşti – HC Odorhei
Poli Timişoara – „U” Transilvania Cluj
Stiinţa Bacău – CSM Bucureşti
CSM Ploieşti – HC Caraş severin
Pandurii Târgu Jiu – Potaissa Turda

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …