Friday , May 17 2024

Un singur gand printre “studenti”: victoria in derbyul moldav cu Stiinta Bacau

meciul dintre Universitatea Suceava [i {tiin]a Bac\u este programat duminic\, cu începere de la orele 19.00, în sala LPS [i va fi transmis în direct de postul de televiziune Digi Sport “important este sa c=[tig\m, nu conteaza diferen]a de scor”, a spus extrema “studen]ilor” Mihu] Pancu coordonatorul Cristi Bursuc se a[teapta la un joc dur din partea defensivei b\c\uane portarul Bogdan Pralea considera ca {tiin]a “va dori sa arate ca ultimele e[ecuri au fost accidentale [i cu siguran]a va reie[i un meci spectaculos suporterii suceveni vor de]ine monopolul sonor în tribune, dupa ce conducerea clubului b\c\uan nu a achizi]ionat nici un bilet pentru galeria oaspe]ilor

Universitatea prime[te duminic\, cu începere de la orele 19.00, în sala LPS, vizita grup\rii {tiin]a Bac\u, într-un meci cont=nd pentru etapa a IV-a a Ligii Na]ionale [i care va fi transmis în direct de postul de televiziune Digi Sport.

Reveni]i în focul jocurilor oficiale dupa o pauza de doua s\pt\m=ni, prelejuita de dubla amicala disputata de na]ionala Rom=niei în Belarus, “studen]ii” lui Leonard Bibirig abordeaza derbyul moldav cu {tiin]a cu un singur g=nd: sa bifeze al treilea succes din actualul sezon.

De[i se a[teapta la un meci str=ns, av=nd în vedere ca ambele combatante emit preten]ii serioase la un loc de cupa europeana la finalul campionatului, interul Claudiu Dediu considera ca “alb-alba[trii” î[i pot aconta victoria cu ajutorul publicului sucevean. “Meciul va fi foarte str=ns, între doua echipe care lupta pentru un loc de cupa europeana [i de aceea invit\m lumea la sala pentru ca se anun]a un spectacol handbalistic. Sper ca publicul sa ne împinga de la spate pentru ca acest meci este foarte important pentru viitorul nostru”, a spus Dediu, în cadrul unei conferin]e de presa organizata ieri.

La r=ndul s\u, c\pitanul “studen]ilor”, Adrian Chiru], este de p\rere ca Universitatea va avea un meci foarte dificil, în ciuda faptului ca gruparea b\c\uana a avut parte de un start mai slab de sezon, pierz=nd ambele partide disputate p=na acum în deplasare. “Au avut un început mai slab, dar vor veni foarte monta]i la noi [i vom avea un meci foarte greu. Va asigur însa ca echipa noastra va da totul pentru a c=[tiga acest meci”, a m\rturisit Chiru].

Extrema Mihu] Pancu considera ca sucevenii trebuie sa c=[tige cu orice pre] confruntarea cu {tiin]a, indiferent de diferen]a de scor de pe tabela de marcaj, preciz=nd totodata c\, în ciuda pauzei competi]ionale ce a precedat derbyul de duminic\, orgoliile din cele doua tabere au r\mas la cote înalte. “Important este sa c=[tig\m, nu conteaza diferen]a de scor. Chiar daca vom c=[tiga la un gol, important este sa luam cele doua puncte. Ne-am preg\tit foarte bine în aceasta pauza [i chiar daca am fi jucat la doar o s\pt\m=na distan]a de meciul cu T=rgu Jiu, echipele ar fi fost la fel de montate”, a declarat Pancu.

Coordonatorul Cristi Bursuc se a[teapta la o replica extrem de puternica din partea trupei lui Gabriel Armanu, despre care spune ca va practica la Suceava un joc agresiv, mai ales pe faza defensiv\. “Am mai jucat impotriva lor [i în meciurile de preg\tire din vara [i am remarcat ca au o ap\rare pu]in mai agresiv\. Cu siguran]a vor juca dur, dar sper ca acest lucru sa nu ne împiedice sa c=[tig\m meciul”,  a completat Bursuc.

Mult mai prudent în declara]ii s-a afi[at portarul Bogdan Pralea, care spune ca b\c\uanii vor veni la Suceava cu inten]ia de a demonstra ca înfr=ngerile înregistrate în debutul campionatului au fost ni[te simple accidente. “{tiin]a are un lot valoros, cu juc\tori experimenta]i precum Manea sau Dinescu [i care se în]eleg foarte bine at=t pe faza ofensiva c=t [i în cea defensiv\. Vor dori sa arate ca ultimele e[ecuri au fost accidentale [i cu siguran]a va reie[i un meci spectaculos, a[a cum s-a înt=mplat tot timpul în înt=lnirile directe”, a precizat Pralea, care a luat act [i de singura absen]a din cadrul lotului b\c\uan, extrema dreapta Mircea Bondar urm=nd sa lipseasca în jocul de duminica din pricina unei accident\ri.

Bogdan Pralea a vorbit [i despre recenta sa experien]a la echipa na]ional\, acolo unde a evoluat în premiera cu ocazia celui de-al doilea amical disputat de Rom=nia în Belarus [i pierdut de “tricolori” cu scorul de 29-31. “A fost o experien]a pl\cuta pentru mine. De[i domnul Vasile St=nga a folosit o echipa din care au lipsit opt juc\tori de baz\, nu avem nicio scuz\. Trebuia sa c=[tig\m [i în aceste condi]ii”, a completat portarul Universit\]ii.

Galeria b\c\uana nu va avea acces în sala LPS

Recunoscut în ultimele sezoane at=t pentru ambi]iile din teren c=t [i pentru cele din tribune, derbyul de duminica dintre Universitatea [i {tiin]a Bac\u se anun]a un deliciu handbalistic doar pentru suporterii suceveni. Astfel, directorul de marketing Bogdan Bulina a anun]at ca fanii “studen]ilor” vor de]ine monopolul sonor în tribune [i asta deoarece conducerea oaspe]ilor nu a rezervat nici m\car un loc pentru galeria b\c\uan\. “Din informa]iile primite de la jandarmerie, am aflat ca galeria Bac\ului se organizeaza pentru a face deplasarea la meciul de duminic\. Vreau sa le comunic ca ar fi mai bine sa r\m=na acasa întruc=t, conform regulamentului, echipa oaspete trebuia sa adreseze o solicitare gazdelor cu 14 zile înainte de meci, în care sa fie asigurate bilete în cuantum de 10% din capacitatea s\lii. Mai sunt 3 zile p=na la meci [i nici p=na acum nu am primit vreo solicitare în acest sens. În aceste condi]ii, b\c\uanii care vor veni la Suceava, vor face deplasarea degeaba. Anul trecut am înt=mpinat aceea[i situa]ie [i am l\sat circa 30 de suporteri ai {tiin]ei sa intre în sala, dar de aceasta data nu vom mai face nicio concesie. Mai mult dec=t at=t, majoritatea biletelor repartizate în sectorul oaspe]ilor au fost deja v=ndute”, a declarat ieri Bogdan Bulin\.

Prin aceasta atitudine, conducerea clubului Universitatea pare sa r\spunda cu aceia[i moneda la declara]ii f\cute de managerul {tiin]ei, Dorel Sanie, la finalul ultimului meci direct dintre cele doua echipe, desf\[urat în luna mai la Suceava. Extrem de nervos de tratamentul primit din partea publicului de la LPS, Dorel Sanie anun]a atunci ca în sala din Bac\u “nu va mai calca picior de suporter sucevean”, c=t timp el se va afla la conducerea grup\rii din ora[ul lui Bacovia.

Meciul de duminica dintre Universitatea Suceava [i {tiinta Bac\u va fi condus de o brigada de arbitrii formata din Bogdan Stark din Bucure[ti [i Romeo {tefan din Ploie[ti.

În alte doua jocuri din cadrul etapei a IV-a disputate în avans, campiona en-titre HCM Constan]a a c=[tigat cu scorul de 48-29 în fa]a celor de la Minaur Baia Mare, în timp ce “U” Transilvania Cluj s-a impus cu scorul de 35-30 pe terenul forma]iei CSM Oradea, un rezultat ce coboara trupa lui Leonard Bibirig pe locul 5 în clasament. (D\nu] CHIDOVE})

Etapa a IV-a:

Universitatea Suceava – {tiin]a Bac\u

UCM Re[i]a – CSM Satu Mare

CSM Bucure[ti – Politehnica Timi[oara

Steaua Bucure[ti – HC Odorhei

Pandurii T=rgu Jiu – Dinamo Bra[ov

HCM Constan]a – Minaur Baia Mare        48-29

CSM Oradea – “U” Transilvania Cluj        30-35

Echipa M V E Î Gol Pct.
1. HCM Constan]a 4 3 0 1 143-125 6
2. Pandurii T=rgu Jiu 3 3 0 0 93-76 6
3. HC Odorhei 3 3 0 0 98-84 6
4. U “Transilvania” Cluj 4 3 0 1 127-119 6
5. Universitatea Suceava 3 2 0 1 99-78 4
6. UCM Re[i]a 3 2 0 1 100-81 4
7. Minaur Baia Mare 4 2 0 2 107-129 4
8. Dinamo Bra[ov 3 1 1 1 82-84 3
9. {tiin]a Bac\u 3 1 0 2 80-80 2
10. Politehnica Timi[oara 3 1 0 2 80-91 2
11. CSM Satu Mare 3 1 0 2 89-101 2
12. Steaua Bucure[ti 3 0 1 2 78-85 1
13. CSM Bucure[ti 3 0 0 3 79-93 0
14. CSM Oradea 4 0 0 4 104-133 0

Vezi si

CSU Suceava a pierdut la mare luptă la Baia Mare și a rămas pe locul 7 înaintea ultimei etape a Ligii Naționale

Handbaliștii suceveni au cedat miercuri seară, pe terenul lui Minaur, cu scorul de 37-40, după …